Νορβηγία: Οι ιστορίες αυτών που γλύτωσαν από τον δολοφόνο

Οι επιζώντες από το μακελειό στη Νορβηγία, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη δολοφονική μανία του Άντερς Μπρέιβικ διηγούνται με συγκλονιστικές...
1'

Οι επιζώντες από το μακελειό στη Νορβηγία, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη δολοφονική μανία του Άντερς Μπρέιβικ διηγούνται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες πως έζησαν τον εφιάλτη.


Η 16χρονη Άντριν Γιόχανσεν θυμάται ότι κρύφτηκε πίσω από έναν βράχο σε μικρή όμως απόσταση από το σημείο όπου στεκόταν ο Μπρέιβικ, ο οποίος και την αντιλήφθηκε. Όταν την πλησίασε για να τη σκοτώσει, κοιτάχτηκαν στα μάτια και μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, η κοπέλα βούτηξε στα νερά της λίμνης.


Ο Μπρέιβικ κατάφερε να την τραυματίσει ακόμα ενώ η κοπέλα βρισκόταν στο νερό. Η ίδια πιστεύει πως η χαμηλή θερμοκρασία, βοήθησε στο να κρατηθεί στη ζωή καθώς εμπόδισε την ακατάσχετη αιμορραγία.


«Τον έβλεπα να περπατάει σιγά σιγά δίπλα στα θύματά του. Δε μπορώ να καταλάβω πως ήταν τόσο ήρεμος. Σκέφτηκα πως έπρεπε να γυρίσω και να κολυμπήσω. Αλλά αν ήταν να με σκοτώσει, ήθελα να τον βλέπω» δήλωσε η 18χρονη Έμμα Μαρτίνοβιτς για την τραυματική εμπειρία που έζησε.


«Καθόταν και παρατηρούσε το φόβο μας. Τον άκουσα να πυροβολεί και να γελάει» λέει η νεαρή κοπέλα μη μπορώντας ακόμη να πιστέψει ότι κατάφερε τελικά να γλυτώσει.
Από τη διπλή επίθεση στη Νορβηγία σκοτώθηκαν συνολικά 76 άνθρωποι. Ο Μπρέιβικ κρατείται ενώ ο δικηγόρος του έχει δηλώσει ότι είναι «πιθανόν παράφρων».