Δεν βλέπει κρίση στην Τουρκία ο Γκιούλ

O Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ. εκτιμά ότι η παραίτηση των τεσσάρων κορυφαίων στρατηγών της Τουρκίας δεν προκάλεσε κρίση, ούτε δημιούργησε κάποιο κενό...

1'

O Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ. εκτιμά ότι η παραίτηση των τεσσάρων κορυφαίων στρατηγών της Τουρκίας δεν προκάλεσε κρίση, ούτε δημιούργησε κάποιο κενό στην δομή εξουσίας στη χώρα.


"Όλα συνεχίζονται κανονικά, όπως βλέπετε δεν υπάρχει κανένα κενό (εξουσίας)", δήλωσε ο Γκιούλ στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα προτού να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το CNN Turk.


Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν ο επιτελάρχης στρατηγός Ισίκ Κοσάνερ παραιτήθηκε, όπως και οι επικεφαλής των γενικών επιτελείων στρατού, ναυτικού και αεροπορίας.


Ο Κοσάνερ άφησε αιχμές χθες ότι παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διώξεις σε βάρος αξιωματικών που φέρονται αναμεμιγμένοι σε σχέδια να γίνει πραξικόπημα, σημειώνοντας ότι η συνεχιζόμενη κράτηση 173 στρατηγών και πιο χαμηλόβαθμων αξιωματικών εν ενεργεία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή