Τελετή για τους 30 νεκρούς Αμερικανούς στρατιώτες

Σε μια κλειστή για τα μέσα ενημέρωσης τελετή, το αμερικανικό Πεντάγωνο τίμησε τους 30 Αμερικανούς στρατιώτες...

1'

Σε μια κλειστή για τα μέσα ενημέρωσης τελετή, το αμερικανικό Πεντάγωνο τίμησε τους 30 Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Αφγανιστάν, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν καταρρίφθηκε από τους Ταλιμπάν.

«Δύο στρατιωτικά αεροπλάνα C-17 τα οποία μετέφεραν τις σορούς των στρατιωτών μας έφτασαν στην αεροπορική στρατιωτική βάση του Ντόβερ» στο Ντέλαγουερ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ντέιβ Λάπαν.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ναύαρχος Μάικλ Μάλεν και ο επικεφαλής των Πεζοναυτών, ναύαρχος Γκάρι Ράγκχεντ.

Παρά το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήρε το 2009 την απαγόρευση κάλυψης από τον Τύπο της επιστροφής των σορών στρατιωτών που χάνουν τη ζωή τους στο εξωτερικό, δεν δόθηκε άδεια στους δημοσιογράφους.

Ο λόγος ήταν ότι οι 30 στρατιώτες δεν έχουν μπορέσει να αναγνωριστούν «εξαιτίας της καταστροφικής φύσης του δυστυχήματος» από τους συγγενείς τους, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για να δώσουν τη σχετική άδεια στα ΜΜΕ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή