Τουρκία: Επίθεση σε αγωγό φυσικού αερίου

Σε τρομοκρατική ενέργεια αποδίδουν τουρκικές αρχές τη χθεσινή επίθεση σε ιρανο-τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου...
1'

Σε τρομοκρατική ενέργεια αποδίδουν τουρκικές αρχές τη χθεσινή επίθεση σε ιρανο-τουρκικό αγωγό φυσικού αερίου στην επαρχία Αγκρί της ανατολικής Τουρκίας, στα σύνορα με το Ιράν.

Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας, οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης θα διαρκέσουν τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ η φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη κατασβέστηκε σήμερα το πρωί.

Η απώλεια αυτή θα αναπληρωθεί από μια αύξηση των αγορών φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία, το οποίο μεταφέρεται από τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Blue Stream, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με την Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η Τουρκία λαμβάνει από 15 έως 18 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα από τον ιρανικό αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει την πόλη Ταμπρίζ στο (βορειοδυτικό Ιράν) με την Άγκυρα.

Το κυβερνείο δεν έδωσε ενδείξεις για την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης αλλά τα βλέμματα στρέφονται προς τους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), στους οποίους έχουν αποδοθεί αρκετές παρόμοιες δολιοφθορές.