Συνεχίζονται οι εμπρησμοί στη Γερμανία

Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα σημειώθηκαν στο Βερολίνο της Γερμανίας εμπρησμοί πολυτελών αυτοκινήτων ενώ η αστυνομία προσφέρει 5.000 ευρώ σε όποιον μπορέσει να...
1'

Για τρίτη συνεχόμενη νύχτα σημειώθηκαν στο Βερολίνο της Γερμανίας εμπρησμοί πολυτελών αυτοκινήτων ενώ η αστυνομία προσφέρει 5.000 ευρώ σε όποιον μπορέσει να δώσει πληροφορίες για τους δράστες.


Χθες καταστράφηκαν συνολικά εννέα αυτοκίνητα ενώ την προηγούμενη νύχτα τα πυρπολημένα οχήματα είχαν φτάσει τα 15, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία πιστεύει ότι πρόκειται για βανδαλισμό.

"Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας, δεν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από τους εμπρησμούς αυτούς", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου Έρχαρτ Κέρτινγκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Berliner Zeitung.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί σε μία προσπάθεια να δώσουν τέλος στους βανδαλισμούς, με τη βοήθεια και ελικοπτέρου, εξοπλισμένου με κάμερα με υπέρυθρες ακτίνες, όπως διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνομικός διευθυντής, Γκίντο Μπους.

Το 2010 ο αριθμός των αυτοκινήτων που καταστράφηκαν από εμπρησμό στο Βερολίνο είχε μειωθεί στα 54 από 221 το 2009.