Λουτρό αίματος στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε τέμενος στην διάρκεια της προσευχής συνοικία Γκάντι της πόλης...
1'

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε τέμενος στην διάρκεια της προσευχής συνοικία Γκάντι της πόλης Τζαμρούντ, στην περιοχή Χάιμπερ, όπου κατοικούν κυρίως φυλές, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα Dunya και Geo έκαναν λόγο νωρίτερα για τουλάχιστον 20 νεκρούς.

Ο Φέιζαλ Μαχμούντ Σαχ, ένας τοπικός αξιωματούχος, επιβεβαίωσε την επίθεση. "Ήταν μια ισχυρή έκρηξη και προσπαθούμε να μάθουμε τον απολογισμό", δήλωσε.

Οι λεπτομέρειες για το πώς προκλήθηκε η έκρηξη είναι ακόμα ασαφείς, όμως σύμφωνα με το Geo αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είχε τοποθετηθεί βόμβα.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η οροφή του τεμένους κατέρρευσε μετά την έκρηξη.

Νωρίτερα σήμερα, τέσσερις άνδρες φερόμενοι ως αντάρτες σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Το αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο "έριξε δυο πυραύλους σε ένα σπίτι δίπλα σε εκείνο ενός αρχηγού φυλής όπου βρίσκονταν οι αντάρτες", στο νότιο Ουαζιριστάν, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ο οποίος ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.