Τέσσερις ισλαμιστές σκοτώθηκαν στην Υεμένη

Τέσσερις ισλαμιστές εξτρεμιστές έπεσαν νεκροί από μέλη φυλών στην επαρχία Αμπιάν στην νότια Υεμένη χθες.

Τέσσερις ισλαμιστές σκοτώθηκαν στην Υεμένη
1'

Τέσσερις ισλαμιστές εξτρεμιστές έπεσαν νεκροί από μέλη φυλών στην επαρχία Αμπιάν στην νότια Υεμένη χθες, μια ημέρα αφότου ένα μαχητικό αεροσκάφος που σύμφωνα με τις αρχές ανήκε στην πολεμική αεροπορία της χώρας, εξαπέλυσε πυραύλους σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ισλαμιστές.

Η κυβέρνηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ έχει χάσει τον έλεγχο ορισμένων περιοχών στο νότο, μετά από μήνες πολιτικών ταραχών και μαζικών κινητοποιήσεων με κεντρικό αίτημα τον τερματισμό της εξουσίας του.

Οι δυνάμεις του στρατού, υποστηριζόμενες από μαχητές των φυλών, πασχίζουν να ανακαταλάβουν τη Ζιντζιμπάρ, η οποία βρίσκεται ανατολικά μιας σημαντικής θαλάσσιας οδού, από την οποία διέρχονται περίπου 3 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

Διαδηλωτές και κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κατηγορήσει το Σάλεχ ότι επέτρεψε δολίως στους ισλαμιστές να δρουν πιο ελεύθερα, σε μια προσπάθεια να επιδείξει τους κινδύνους που θα ανακύψουν για την Υεμένη χωρίς τον ίδιο στην ηγεσία.

Χθες το απόγευμα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για άλλη μια φορά στη Σαναά, στην Τάιζ και στη Χοντέιντα εναντίον του Σάλεχ, που κυβερνά από το 1978.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή