Τραμπ: Συγχαρητήρια στο FBI για τα emails της Χίλαρι, χρειαζόταν κότσια

Στην ομιλία του στο Μίσιγκαν.

Τραμπ: Συγχαρητήρια στο FBI για τα emails της Χίλαρι, χρειαζόταν κότσια
4'

«Χρειαζόταν κότσια», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνοντας παράλληλα τα εύσημα και εκδηλώνοντας την ικανοποίησή του για τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση των emails της Χίλαρι Κλίντον.

Ο μεγιστάνας, δήλωσε ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών «έθεσε υπό καθεστώς απειλής την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών» και χαρακτήρισε την όλη ιστορία «μεγαλύτερο σκάνδαλο από την εποχή του Watergate».

Η Χίλαρι Κλίντον «θα βρίσκεται υπό καθεστώς έρευνας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Τραμπ.

Αναφερόμενος στον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόρνεϊ, ο Τραμπ είπε ότι «του αξίζουν συγχαρητήρια», καθώς άνοιξε νέα έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με το Skynews.

«Πραγματικά διαφωνούσα μαζί του, δεν ήμουν υποστηρικτής του. Όμως ανέκτησε την τιμή του με αυτό που έκανε», πρόσθεσε.

Τα νέα μηνύματα, που θα εξεταστούν για να καθοριστεί αν με αυτά μπορεί να τροποποιηθούν τα συμπεράσματα της αρχικής έρευνας, βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Άντονι Ουάινερ και της Χιούμα Αμπεντίν, μιας στενής συνεργάτιδας της Κλίντον. Ο Ουάινερ ήταν υπό διερεύνηση για μια άλλη υπόθεση, για μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που έστελνε σε μια ανήλικη.

«Ευχαριστώ Χιούμα, καλή δουλειά. Ευχαριστώ, Άντονι Ουάινερ», κατέληξε ο Τραμπ.

«Συνταγματική κρίση» αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, προέβλεψε ότι η εκλογή της Χίλαρι στην προεδρία των ΗΠΑ θα βύθιζε τη χώρα σε μια σοβαρή πολιτική κρίση, εκτιμώντας ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα διωχθεί από τη δικαιοσύνη για την υπόθεση του ιδιωτικού διακομιστή που χρησιμοποιούσε για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της.

«Η χώρα μας θα εξακολουθήσει να υποφέρει. Η Κλίντον είναι ακατάλληλη και δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Η εκλογή της θα βύθιζε το κράτος και τη χώρα μας σε μια συνταγματική κρίση», είπε ο Τραμπ σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γκραν Ράπιντς του Μίσιγκαν.

«Αν εκλεγεί η Χίλαρι, θα αντιμετωπίσει μια παρατεταμένη ποινική έρευνα και πιθανότατα μια ποινική δίκη. Μια δίκη σε βάρος εν ενεργεία προέδρου» είπε ο Τραμπ, οκτώ ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

«Στο διάστημα αυτό ο Βλαντίμιρ Πούτιν, για τον οποίο μιλά άσχημα, και όλοι οι άλλοι ηγέτες θα γελάνε και θα διασκεδάζουν», συνέχισε.

«Πιθανότατα θα ξεκινήσει η διαδικασία. Και τίποτα δεν θα γίνει», είπε. Ακόμη, ο Τραμπ προειδοποίησε ότι θα συνεχιστεί η μετεγκατάσταση των αυτοκινητοβιομηχανιών από το Μίσιγκαν σε άλλες χώρες.

Την ίδια στιγμή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοινώνει πως το FBI δεν του ζήτησε κάτι ούτε το ενημέρωσε για τη νέα έρευνα για τα μηνύματα της Κλίντον.

Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι εξ όσων είναι σε θέση να γνωρίζει, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) δεν ζήτησε από το υπουργείο καμιά πληροφορία που σχετίζεται με τη νέα έρευνα για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πρώην ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον τα οποία διακινούνταν μέσω ενός ιδιωτικού διακομιστή.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι το FBI δεν προσέγγισε το υπουργείο ούτε ζήτησε κάτι από αυτό όσον αφορά την απόφασή του να αρχίσει εκ νέου την έρευνα για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία λάμβανε και έστελνε η Κλίντον όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τη χρήση ιδιωτικού server.

Ομπάμα: Το FBI δεν προσπαθεί να επηρεάσει τις εκλογές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πιστεύει ότι ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ είναι ένας «ακέραιος» άνθρωπος, ένα πρόσωπο με «αρχές», και δεν προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου με την ανακοίνωσή του ότι άνοιξε εκ νέου η έρευνα για τα emails, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε επίσης ότι δεν έχει «καμιά γνώση από ανεξάρτητη πηγή» για το πώς ο Κόμεϊ κατέληξε στην απόφασή του να δημοσιοποιήσει ότι διεξάγεται νέα έρευνα, ούτε των «παραγόντων που εξετάστηκαν» πριν αποφασίσει να συζητήσει το θέμα δημόσια.

«Δεν θα επικρίνω, ούτε θα υπερασπιστώ τον διευθυντή Κόμεϊ», συνέχισε ο Έρνεστ, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια «παλαιά παράδοση» βάσει της οποίας είναι προτιμητέο να αποφεύγεται η δημοσιοποίηση στοιχείων για μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Κόμεϊ βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή