Στα χέρια των εξεγερμένων το αρχηγείο του Καντάφι

Στην Τρίπολη παραμένει ο Μουαμάρ Καντάφι-Καμία αντίσταση από τις δυνάμεις του
2'

Στα χέρια των εξεγερμένων έπεσε το κτηριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζίγια του Μουαμάρ Καντάφι, καθώς σταμάτησε κάθε αντίσταση από τις δυνάμεις του Λίβυου Συνταγματάρχη.

Εκατοντάδες αντικαθεστωτικοί συνέρρευσαν στο χώρο και πυροβολούν στον αέρα πανηγυρίζοντας, μεταδίδουν ανταποκριτές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς.

Στο συγκρότημα βρίσκονται το αρχηγείο του Καντάφι, ένα στρατόπεδο και άλλες εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera, μαχητές εισέβαλαν και στην κατοικία του Καντάφι.

Εν τω μεταξύ ο Καντάφι παραμένει στην Τρίπολη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας σκακιού Κίρσαν Ιλιούμζινοφ, ο οποίος δήλωσε ότι, συνομίλησε μαζί του.

"Είμαι ζωντανός και η υγεία μου είναι καλή. Βρίσκομαι στην Τρίπολη και δεν έχω την πρόθεση να εγκαταλείψω τη Λιβύη. Θα πολεμήσω ως το τέλος", φέρεται να είπε ο Καντάφι στον Ιλιούμζινοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

Οι αντάρτες πήραν και τον έλεγχο της πόλης Ρας Λανούφ, καθώς στρατιώτες πιστοί στον Μουάμαρ Καντάφι οπισθοχώρησαν προς τη γενέτειρα του συνταγματάρχη, τη Σύρτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο των αντικαθεστωτικών.

"Η Τρίπολη είναι κάτω από το δικό μας έλεγχο", δήλωσε νωρίτερα ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι Σαίφ αλ-Ισλαμ, από ξενοδοχείο της Τρίπολης, σε ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.

Ο κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλ-Ισλαμ, τον οποίο υποτίθεται ότι είχαν συλλάβει Λίβυοι επαναστάτες, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του BBC, εάν ο πατέρας του, είναι ασφαλής και καλά στην Τρίπολη, απάντησε "Φυσικά".

Το Αλ Αραμπίγια ανέφερε, πάντως, ότι ακόμη ότι τρεις από τους γιους του Καντάφι βρίσκονται στα χέρια των αντικαθεστωτικών, επικαλούμενο τον επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.