Θα δωροδοκήσει με χρυσό ο Καντάφι;

Για δωροδοκία του Μουάμαρ Καντάφι με αποθέματα χρυσού της χώρας προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία του...
Θα δωροδοκήσει με χρυσό ο Καντάφι;
1'

Για δωροδοκία του Μουάμαρ Καντάφι με αποθέματα χρυσού της χώρας προκειμένου να εξασφαλίσει την προστασία του μίλησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο πρώην διοικητής της λιβυκής Κεντρικής Τράπεζας Φαρχάτ Μπενγκντάρα.

«Στην Τρίπολη, υπάρχουν αποθέματα χρυσού αξίας 10.000.000 δολαρίων. Ο Καντάφι, μπορεί να έχει πάρει μέρος του χρυσού αυτού. Προσπαθεί σίγουρα να δωροδοκήσει φυλές και πολιτοφύλακες για να εξασφαλίσει την προστασία του και να προκαλέσει χάος», τόνισε ο λίβυος τραπεζίτης, ο οποίος έχει προσχωρήσει εδώ και μήνες στη λιβυκή εξέγερση.

«Πριν, ο Καντάφι προσπαθούσε απεγνωσμένα να πωλήσει το χρυσό. Ένας φίλος μου, ο οποίος δεν είναι Λίβυος, μου είπε πριν από καιρό ότι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Καντάφι ήλθε σε επαφή μαζί του προτείνοντας να τού πωλήσει 25 τόνους χρυσού. Τού συνέστησα να αρνηθεί και ο φίλος μου αρνήθηκε αμέσως, ωστόσο αυτή είναι μια σαφής ένδειξη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Λιβύης, ο Μπενγκντάρα τόνισε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από δωρητές και ότι η Λιβύη είναι μια πλούσια χώρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή