Επεισόδια στη δίκη Μουμπάρακ

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα...
Επεισόδια στη δίκη Μουμπάρακ
1'

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα σχετικά με την καταστολή των διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που έφερε την ανατροπή του.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας, Χουσέιν Σαΐντ Μοχάμεντ Μούρσι που κατέθεσε, διέψευσε ότι η αστυνομία μπορεί να έκανε χρήση αυτόματων όπλων κατά των διαδηλωτών. «Ο πρώτος μάρτυρας αρνήθηκε την πιθανότητα της χρήσης αυτόματων όπλων κατά των διαδηλωτών», μετέδωσε σχετικά η κρατική τηλεόραση.

Κάποιες από τις κατηγορίες του Μουμπάρακ αφορούν σε εμπλοκή στο φόνο διαδηλωτών και «παρότρυνση» ορισμένων αξιωματικών να χρησιμοποιήσουν πραγματικά πυρά κατά των διαδηλωτών.

Εν τω μεταξύ, πετροπόλεμος και συμπλοκές σημειώθηκαν έξω από το δικαστήριο του Καΐρου, όπου βρίσκονταν χιλιάδες συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, ενώ η ένταση δεν έλειψε και μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να σταματήσει η διένεξη ανάμεσα σε δικηγόρους, ενάγοντες και υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου.

Όλα άρχισαν όταν ένας υποστηρικτής του Μουμπάρακ σήκωσε ψηλά μια φωτογραφία του πρώην προέδρου, εξοργίζοντας τους συγγενείς θυμάτων της εξέγερσης. Στη συμπλοκή ενεπλάκησαν και δικηγόροι των εναγόντων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή