Ρεκόρ τηλεθέασης έκανε ο Ντομινίκ

Η συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος-Καν χθες το βράδυ στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 έσπασε το ρεκόρ τηλεθέασης για δελτίο ειδήσεων στην Γαλλία...

Ρεκόρ τηλεθέασης έκανε ο Ντομινίκ
1'

Η συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος-Καν χθες το βράδυ στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 έσπασε το ρεκόρ τηλεθέασης για δελτίο ειδήσεων στην Γαλλία, από το Νοέμβριο του 2005, με περισσότερους από 13 εκατομμύρια τηλεθεατές, ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Mediametrie.

Το διάστημα 20:09 ως 20:33, όταν ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ απαντούσε σε ερωτήσεις της δημοσιογράφου Κλερ Σαζάλ το ποσοστό τηλεθέασης έφτασε το 47%--13.446.000 τηλεθεατές, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Ο Στρος-Καν παραδέχτηκε πως είχε μια ανάρμοστη σχέση με την Ναφισάτου Ντιαλό, καμαριέρα στο ξενοδοχείο Sofitel, και τόνισε πως η υπόθεση αυτή τον έκανε να "χάσει το ραντεβού του" με τους Γάλλους.


Ωστόσο, οι μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες επιφύλαξαν αρνητική υποδοχή στη συνέντευξη του Ντομινίκ Στρος-Καν.

Η Washington Post τονίζει ότι "μέσω μιας συνέντευξης 20 λεπτών που έμοιαζε πολύ καλά προετοιμασμένη, ο κ.Στρος-Καν κατάφερε να παρουσιαστεί ως ένας μετανοιωμένος άνθρωπος", ακόμα και αν "υπογράμμισε πως δεν άσκησε πίεση σε καμιά από τις γυναίκες" που έχουν ασκήσει διώξεις εναντίον του για απόπειρα βιασμού.

Για τους New York Times, "ο Στρος-Καν αισθανόταν άσχημα, καμιά φορά φαινόταν θυμωμένος ή πικραμένος".


Οι Los Angeles Times επισημαίνουν πως ο Στρος-Καν επέκρινε το αμερικανικό δικαστικό σύστημα, αναφέροντας πως του προκάλεσε μεγάλο φόβο.

"Μπορεί να απέκλεισε την συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές, αλλά δεν απέρριψε την πιθανή επιστροφή του στην πολιτική", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή