Νεπάλ: Επέζησε ένας επιβάτης της μοιραίας πτήσης

Τραγικό θάνατο βρήκαν 18 τουρίστες στο Νεπάλ, όταν μικρό αεροπλάνο που έκανε το γύρο των Ιμαλάϊων συνετρίβη...

Νεπάλ: Επέζησε ένας επιβάτης της μοιραίας πτήσης
1'

Τραγικό θάνατο βρήκαν 18 τουρίστες στο Νεπάλ, όταν μικρό αεροπλάνο που έκανε το γύρο των Ιμαλάϊων συνετρίβη, ανακοίνωσαν η αστυνομία και αξιωματούχοι του αεροδρομίου του Κατμαντού.

Το αεροπλάνο της εταιρείας Buddha Air μετέφερε τρία μέλη πληρώματος από το Νεπάλ, δέκα Ινδούς τουρίστες, ένα Νεπαλέζο και πέντε ακόμη ξένους τουρίστες.

Συνετρίβη σε λόφο στο Γκονταβάρι, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Κατμαντού, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, με βροχοπτώσεις και ομίχλη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπίνοντ Σίνγκχ.

«Δεκαοκτώ άνθρωποι πέθαναν και ένας επέζησε. Η πτήση 103 της Buddha Air επέστρεφε από το γύρο της περιοχής όταν συνετρίβη στο λόφο Κοτντάντα, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Κατμαντού», δήλωσε παράλληλα ο Μπιμές Λαλ Κάρνα, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος σωστικών συνεργείων του διεθνούς αεροδρομίου του Κατμαντού.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχασαν κάθε επαφή με το αεροσκάφος γύρω στις 07:30 τοπική ώρα. Σύμφωνα με την τοπική τηλεόραση, αυτόπτες μάρτυρες είδαν φλόγες να βγαίνουν από το αεροπλάνο προτού συντριβεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή