Βουλγαρία: Επεισόδια εθνοτικής βίας με νεκρούς

Σφοδρό επεισόδιο εθνοτικής βίας διαδραματίστηκε εχθές το βράδυ στη Κατούνιτσα...
1'

Σφοδρό επεισόδιο εθνοτικής βίας διαδραματίστηκε εχθές το βράδυ στη Κατούνιτσα, νοτιοανατολικά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βουλγαρίας με αφορμή το χαμό ενός 19 χρονου.

Ο άτυχος νέος παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από μικρό λεωφορείο που οδηγούσε ένας άνδρας ο οποίος συνδέεται με τον αυτοαποκαλούμενο «Τσάρο των Αθίγγανων» της περιοχής Κιρίλ Ρασκόφ.

Μετά το τραγικό συμβάν διαδραματίστηκε έντονο επεισόδιο κατά τη διάρκεια του οποίου Ενας 16χρονος πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ανάμεσά τους και αστυνομικοί.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Καλίν Γκεοργκίεφ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Φιλιππούπολη, «περίπου 127 άνθρωποι συνελήφθησαν ενώ εναντίον 28 από αυτούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για χουλιγκανισμό».

Ακόμη 500 εξαγριωμένοι κάτοικοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από ένα από τα σπίτια του Ρασκόφ και ζήτησαν την απομάκρυνση του ιδίου και της οικογενείας του από το χωριό που αριθμεί 2.300 κατοίκους.

Ο «Τσάρος Κίρο» ίδρυσε το έτος 1998 κόμμα με στόχο να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση των Ρομά στην πολιτική και οικονομική ζωή.