Γαλλία: Η οικονομία κυριάρχησε στο δεύτερο ντιμπέιτ των Σοσιαλιστών

Η έξοδος από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη όπως το θέμα της ανεργίας ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν...

Γαλλία:  Η οικονομία κυριάρχησε στο δεύτερο ντιμπέιτ των Σοσιαλιστών
1'

Η έξοδος από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη όπως το θέμα της ανεργίας ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν κατά τη χτεσινή, δεύτερη από τις τρεις τηλεμαχίες μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Έξι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν το χρίσμα στις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος που θα διεξαχθούν στις 9 και 17 Οκτωβρίου.


Όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Ολάντ πρώην ηγέτη του κόμματος και βουλευτή στην νότια-κεντρική περιοχή της Κορέζ να επικρατεί άνετα του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Δεύτερη πιθανή υποψήφια για το χρίσμα εμφανίζεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η δήμαρχος της Λιλ και πρώτη γραμματέας του κόμματος Μαρτίν Ομπρί.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία στις εκλογές του 2007 έχασε από τον Σαρκοζί, έρχεται στην τρίτη θέση.

Στην κούρσα διεκδίκησης του χρίσματος συμμετέχει και ο Μανουέλ Βαλς, βουλευτής και δήμαρχος του Εβρί, μιας πόλης κοντά στο Παρίσι, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει

στη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, καθώς και ο Αρνό Μοντμπούρ, βουλευτής στην περιοχή της Βουργουνδίας, στη νοτιοανατολική Γαλλία, και πολέμιος της

παγκοσμιοποίησης, ο οποίος τοποθετείται στην πιο αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος συγκριτικά με τους υπόλοιπους πέντε υποψηφίους.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή