Σε Αφρική και Λατινική Αμερική οι περισσότερες δολοφονίες

Οι περισσότερες από τις 468.000 ανθρωποκτονίες που διαπράχθηκαν σε όλον τον κόσμο το 2010 σημειώθηκαν στην Αφρική και την Λατινική Αμερική...
Σε Αφρική και Λατινική Αμερική οι περισσότερες δολοφονίες
1'

Οι περισσότερες από τις 468.000 ανθρωποκτονίες που διαπράχθηκαν σε όλον τον κόσμο το 2010 σημειώθηκαν στην Αφρική και την Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), σε έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.


Τα θύματα είναι κυρίως άνδρες. Από αυτούς περίπου το 36% σκοτώθηκε στην Αφρική, το 31% στην Αμερική, το 27% στην Ασία, το 5% στην Ευρώπη και το 1% στην Ωκεανία", υπογραμμίζει το Γραφείο.


Όπως αποκαλύπτει η έκθεση στις χώρες που πλήττονται περισσότερο, ειδικά στην Κεντρική Αμερική, ένας άντρας 20 ετών στους πενήντα θα χάσει τη ζωή του πριν κλείσει τα 31 του χρόνια και οι άντρες είναι στο 80% των περιπτώσεων θύματα και δράστες.


Το UNODC επισημαίνει όμως ότι οι γυναίκες είναι γενικά θύματα οικογενειακής βίας και στην Ευρώπη το 2008, περίπου το 80% των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από τον πρώην σύζυγο ή σύντροφό τους ήταν γυναίκες.


Το Γραφείο επισημαίνει το ρόλο των πυροβόλων όπλων στο 42% των ανθρωποκτονιών και τη σημασία στην πρόληψη της εγκληματικότητας την εφαρμογής του Πρωτοκόλλου των Ηνωμένων Εθνών για τα αυτόματα όπλα.


Στην έκθεση επισημαίνεται η σαφέστατη σχέση ανάμεσα στην εγκληματικότητα και την ανάπτυξη και ότι η εγκληματικότητα αποτελεί βασικό λόγο αλλά και αποτέλεσμα της φτώχειας, της ανασφάλειας και την έλλειψης ανάπτυξης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή