Μάριο Σεντένο: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup

Ο Μάριο Σεντένο είναι 51 ετών και καθηγητής οικονομίας, νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή της Πορτογαλίας, καθώς προσχώρησε στη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας το Νοέμβριο του 2015.

Μάριο Σεντένο: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup
1'
18806370
18806400

Στους οικονομικούς κύκλους, τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο του κέντρου ή φιλελεύθερο, λόγω των θέσεων του υπέρ μιας μεγαλύτερης ελαστικότητας στην αγορά εργασίας.



Σήμερα θεωρείται ότι έχει μεγάλη βαρύτητα στην ομάδα του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος σχημάτισε κυβέρνηση κάνοντας συμμαχία με το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και το κομμουνιστικό κόμμα. Ο συνασπισμός της πορτογαλικής κυβέρνησης βασίστηκε στη βούληση να «γυρίσει η σελίδα» από την πολιτική λιτότητας της πρώην δεξιάς κυβέρνησης.



Πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών «φιλικό» και «συμφιλιωτικό». Παράλληλα, θεωρείται το πρόσωπο χάρη στο οποίο η οικονομία της Πορτογαλίας ανέκαμψε, καταφέρνοντας να επανακτήσει ένα μέρος της αγοραστικής δύναμης που είχαν χάσει οι Πορτογάλοι την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή