Νέο ραντεβού των Ισπανών «Αγανακτισμένων»

Στις 15 Οκτωβρίου όρισαν νέο ραντεβού, οι Ισπανοί "Αγανακτισμένοι", πρωτοπόροι του κινήματος που ξεκίνησε το Μάιο...

Νέο ραντεβού των Ισπανών «Αγανακτισμένων»
1'

Στις 15 Οκτωβρίου και με την ελπίδα ότι θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο, όρισαν νέο ραντεβού, οι Ισπανοί "Αγανακτισμένοι", πρωτοπόροι του κινήματος που ξεκίνησε το Μάιο.

Περισσότερες από 400 κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα σε τουλάχιστον 45 χώρες και οι οποίες παρουσιάζονται σε ένα χάρτη στο διαδίκτυο με όνομα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» (united for global change) . Από την Τανζανία έως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα "Καταλάβετε τη Νέα Υόρκη" (Occupy Wall Street), κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι "Αγανακτισμένοι" όλου του κόσμου.

Ο εκπρόσωπος της Ισπανικής πλατφόρμας Democracia Real Ya!, που διοργάνωσε τη διαδήλωση της 15ης Μαΐου απ' όπου ξεκίνησε το κίνημα των "Αγανακτισμένων" κατά της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης, δήλωσε "Είμαστε χαρούμενοι που η Νέα Υόρκη έχει κερδίσει μεγαλύτερη δημοσιότητα. Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο την Ισπανία, αλλά όλο τον κόσμο, διότι η κρίση είναι παγκόσμια και οι αγορές δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενωμένοι με μία μόνο φωνή, θα δώσουμε στους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που υπηρετούν, να καταλάβουν ότι πλέον είμαστε εμείς, ο λαός που θα αποφασίσουμε το μέλλον μας".

Ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου στην Ισπανία, στις 15 Οκτωβρίου, στη Μαδρίτη οι "Αγανακτισμένοι" ζητούν από διαδηλωτές από όλη τη χώρα να συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα, όπως είχαν κάνει στις 19 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή