Ταλιμπάν: «Ο αφγανικός λαός αγωνίζεται κατά των ΗΠΑ»

Στα δέκα χρόνια αντίστασης κατά των ΝΑΤΟϊκών και αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αφιερώνουν τη δέκατη επέτειο από τη στρατιωτική...

Ταλιμπάν: «Ο αφγανικός λαός αγωνίζεται κατά των ΗΠΑ»
1'

Στα δέκα χρόνια αντίστασης κατά των ΝΑΤΟϊκών και αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αφιερώνουν τη δέκατη επέτειο από τη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα, οι ισλαμιστές αντάρτες.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια οι ΗΠΑ στέρησαν από τους Αφγανούς την ισλαμική νομοθεσία τους και επιπλέον στέρησαν από το λαό την ασφάλεια και τη σταθερότητα, όμως το αφγανικό έθνος έδειξε ότι είναι έτοιμο να αγωνιστεί κατά των Αμερικανών εισβολέων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

«Οι μουτζαχεντίν σταδιακά ενέτειναν τις επιχειρήσεις τους (...) προκαλώντας πολλές απώλειες και αναγκάζοντας τον εισβολέα να σκεφτεί την αποχώρησή του από τη χώρα», προσθέτουν οι Ταλιμπάν.

«Υπό το πρόσχημα της δημοκρατίας, της συνεργασίας, της διατήρησης της ειρήνης και του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, η αμερικανική επέμβαση σε ανεξάρτητες χώρες δεν έχει ως σκοπό παρά μόνο την εκμετάλλευση», τονίζουν οι Ταλιμπάν, χαρακτηρίζοντας τους Αμερικανούς «τον πιο βάρβαρο και άσπλαχνο λαό» που δεν τον σταματάει «κανένα έγκλημα προκειμένου να πετύχει το σκοπό του».

Τα τελευταία χρόνια οι Ταλιμπάν έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους, φτάνοντας ακόμη και στην καρδιά της Καμπούλ, παρόλο που τα μέτρα ασφαλείας στην αφγανική πρωτεύουσα είναι δρακόντεια.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή