Ρόμνεϊ: «Θεϊκή επιταγή» η παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ

Το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2012, Μιτ Ρόμνεϊ, κατήγγειλε σήμερα τον Μπαράκ Ομπάμα...

Ρόμνεϊ: «Θεϊκή επιταγή» η παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ
1'

Το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2012, Μιτ Ρόμνεϊ, κατήγγειλε σήμερα τον Μπαράκ Ομπάμα ότι δεν υπηρετεί τη «θεόσταλτη» αποστολή των ΗΠΑ, που δεν είναι άλλη από την παγκόσμια κυριαρχία!

Ο Ρόμνεϊ, μιλώντας σε στρατιωτική σχολή στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται μια πιο σθεναρή εξωτερική πολιτική και ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει αποδυναμώσει τη χώρα.

«Ο Θεός δεν δημιούργησε αυτή τη χώρα για να γίνει ένα έθνος ακολούθων. Η Αμερική πρέπει να κατευθύνει τον κόσμο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα το κάνει κάποιος άλλος», είπε ο Ρόμνεϊ, περιστοιχιζόμενος από μια ομάδα ένστολων σπουδαστών.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Ομπάμα η οικονομία, η άμυνα και οι αμερικανικές αξίες υποχώρησαν. «Αν δεν θέλετε να είναι η Αμερική η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, τότε δεν κάνω για πρόεδρός σας. Αυτόν τον πρόεδρο τον έχετε σήμερα», είπε, καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριό του.

Ο Ρόμνεϊ ξεχώρισε τα βασικά προβλήματα στα οποία θα πρέπει να δοθεί λύση, όπως «οι αντιαμερικανικές αντιλήψεις του Ιράν, της Βόρειας Κορέας, της Βενεζουέλας και της Κούβας».

Επίσης, σημείωσε ότι ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η Κίνα θέλει να γίνει «υπερδύναμη» ενώ η Ρωσία «κυβερνάται από έναν άνθρωπο που πιστεύει ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν καλή και όχι κακή».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή