Τρόμος στο Ρόουντ Άιλαντ: Σμήνη απο έντομα πλημμύρισαν παραλία του Ρόουντ Άιλαντ (Vid)

Σμήνη απο υπερμεγέθη έντομα κατέκλυσαν παραλία του Ρόουντ Άιλαντ σε ένα ανατριχιαστικό στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του κόσμου

Newsbomb

2'

Σμήνη από τεράστιες λιβελλούλες μετέτρεψαν μια παραλία του Ρόουντ Άιλαντ σε σκηνή βγαλμένη από τη Βίβλο το Σαββατοκύριακο.

Το φαινομενικά ατελείωτο σμήνος από λιβελλούλες εμφανίστηκε στην παραλία Misquamicut στο Westerly το Σάββατο, όταν ένα σύννεφο από έντομα άρχισε να βουίζει στην παραλία, κάτω από ομπρέλες και καρέκλες, πρόσωπα ακόμη και ανάμεσα απο τα πόδια των λουόμενων.

«Απολάμβανα μια ωραία μέρα στο Misquamicut State Beach μέχρι να υπομείνουμε μια πραγματική αποκάλυψη», είπε η μάρτυρας Στεφανί Μαρτίν στο WCVB. Η τρομακτική στιγμή αποτυπώθηκε σε ένα βίντεο που ήδη γίνεται viral στα social media.

Ορισμένοι λουόμενοι αναζητούσαν κάλυψη ή έφυγαν από την άμμο για να φθάσουν γρήγορα στα αυτοκίνητά τους. Οι πιο ψύχραιμοι στάθηκαν και γελούσαν με την απίστευτη σκηνή. Μερικά παιδιά ούρλιαζαν, ενώ άλλα προσπάθησαν να αιχμαλωτίσουν τα ζωύφια που περνούσαν με φτυάρια και κουβαδάκια.

Ένας άλλος μάρτυρας, ο Richard Sontag, χαρακτήρισε το περιστατικό «εισβολή». Τα σμήνη εντόμων τείνουν να σχηματίζονται όταν τα έντομα είτε αναπαράγονται τους καλοκαιρινούς μήνες είτε όταν τα μικρότερα έντομα με τα οποία τρέφονται εκτοξεύονται στον αέρα από καιρικές διαταραχές ή ανθρώπινη δραστηριότητα, σύμφωνα με το WBUR.

Οι μεμονωμένες λιβελλούλες στα σμήνη μπορεί να ανέρχονται σε δισεκατομμύρια και οι ομάδες μπορεί να είναι τόσο μεγάλες ώστε τα συστήματα ραντάρ να τις ανιχνεύουν. Οι λιβελλούλες τρέφονται σε μεγάλο βαθμό με κουνούπια και διάφορες μύγες, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι θηρεύουν μικρότερα θηλαστικά όπως τα κολιμπρί. Δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή