Συγκλονιστικά βίντεο ντοκουμέντο από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό

Το Newsbomb.gr φέρνει φως της δημοσιότητας εικόνες από τη στιγμή των εκρήξεων στο Λίβανο, όπως ακριβώς τις έστειλε ο πατήρ Ιουστίνος, ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βηρυτό

Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

1'

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός του Λιβάνου από το Ισραήλ, με το Ιράν να βρίσκεται στο παρασκήνιο, ενώ η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει εξαιρετικά ασταθής.

Το Newsbomb.gr φέρνει φως της δημοσιότητας εικόνες από τη στιγμή των εκρήξεων στο Λίβανο, όπως ακριβώς τις έστειλε ο πατήρ Ιουστίνος, ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βηρυτό.

Υπενθυμίζεται ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι θα εντείνουν τα «σκληρά χτυπήματα» κατά της Χεζμπολάχ, μετά από τρεις ημέρες συγκρούσεων με τον στρατιωτικό βραχίονα του σιιτικού κινήματος στον νότιο Λίβανο, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα στρατιωτών τους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο τον τελευταίο χρόνο, με πάνω από χίλιους να χάνουν τη ζωή τους από τους μαζικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν στις 23 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έκανε την Παρασκευή ένα σπάνιο κήρυγμα – το πρώτο μετά την επίθεση με πυραύλους από το Ιράν στο Ισραήλ και από την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών κατά της Χεζμπολάχ.

«Οι πολιτικές του εχθρού μας αποσκοπούν στη σπορά διχόνοιας και εξέγερσης, προσπαθώντας να διαιρέσουν τους μουσουλμάνους. Είναι ο ίδιος εχθρός για τους Παλαιστίνιους, τους Λιβανέζους, τους Αιγύπτιους και τους Ιρακινούς. Είναι εχθρός του λαού της Υεμένης και της Συρίας», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν σε μεγάλο πλήθος. «Ο εχθρός μας είναι κοινός».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή