Αγία Νάπα: Κούρδος καταγγέλεται πως απήγαγε και βίασε 13χρονη - Ζητά να μην εκδοθεί στην Κύπρο

Στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως «η ζωή του είναι σε κίνδυνο από τους Τούρκους, επειδή έχει κουρδική καταγωγή»

Αγία Νάπα: Κούρδος καταγγέλεται πως απήγαγε και βίασε 13χρονη - Ζητά να μην εκδοθεί στην Κύπρο
1'

Άνδρας που κατηγορείται για την απαγωγή και τον βιασμό 13χρονης στην Αγία Νάπα, ζητά να μην εκδοθεί στην Κύπρο καθώς... τον κυνηγούν οι Τούρκοι λόγω της καταγωγής του.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 19χρονο Mohammed Latifi, ο οποίος σύμφωνα με το sigmalive.com, είχε βρεθεί στην Κύπρο για διακοπές όπου και γνώρισε το ανήλικο κορίτσι. Εκεί, φέρεται να απήγαγε και να βίασε την 13χρονη, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη στην Αγγλία, όπου πήγε ως παράτυπος μετανάστης. Ο ίδιος ωστόσο, παραδέχεται ότι ήρθε σε επαφή με την ανήλικη αλλά αρνείται τις κατηγορίες του βιασμού.

Στο δικαστήριο ισχυρίστηκε πως «η ζωή του είναι σε κίνδυνο από τους Τούρκους, επειδή έχει κουρδική καταγωγή», με τον δικαστή να απορρίπτει το αίτημα, αναφέροντας ότι «εάν έτσι έχει η κατάσταση, γιατί πήγες στην Κύπρο για διακοπές πέρσι;».

Ο 19χρονος πλέον βρίσκεται ελεύθερος με εγγύηση, καθώς άσκησε έφεση στην απόφαση για έκδοσή του στην Κύπρο. Σύμφωνα με το δικαστήριο της Βρετανίας, «ο ύποπτος πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, ασυνόδευτος, ως παράνομος μετανάστης που μεταφέρθηκε σε φορτηγό. Του δόθηκε άδεια πέντε ετών για να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας λάβει πολιτικό άσυλο από το Ιράν».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή