Στο μικροσκόπιο της τρόικα οι αντιπροτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης

Οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξετάζουν τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης στις εισηγήσεις τους για τη σύναψη μνημονίου.

Στο μικροσκόπιο της τρόικα οι αντιπροτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης
1'

Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων της τρόικας στην Κύπρο για την τελική διαπραγμάτευση.

Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, Όλι Ρεν, Σάιμον Ο΄ Κόνορ, δήλωσε στις Βρυξέλες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει τις αντιπροτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης, τις εξετάζει λεπτομερώς και όταν θα είναι έτοιμη θα ανακοινώσει ημερομηνία άφιξης κλιμακίου της στη Λευκωσία.

Αξιωματούχος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε, εξάλλου, επίσημα αργά χθες το βράδυ ότι «Ταμείο» και η «Κομισιόν» «έλαβαν αντιπροτάσεις από τις κυπριακές αρχές σε αριθμό θεμάτων πολιτικής.

Είμαστε, είπε, στη διαδικασία ανάλυσης και συζήτησής τους με τις αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους. Στη βάση αυτού του διαλόγου αναμένουμε να ακολουθήσει η αποστολή στην Κύπρο, ωστόσο δεν έχουν ακόμη οριστεί ημερομηνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα αναμένεται να ολοκληρώσει τη μελέτη των αντιπροτάσεων μέχρι το τέλος της βδομάδας.

Η επιστροφή των εκπροσώπων της στην Κύπρο θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη βδομάδα.

Τεχνοκράτες του Eurogroup θα αποφασίσουν αύριο και μεθαύριο κατά πόσο το κυπριακό οικονομικό πρόγραμμα θα εξεταστεί στη Σύνοδο του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου.

Όταν έχουμε κάτι νεώτερο από την τρόικα θα το ανακοινώσουμε δήλωσε το πρωί ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ημερομηνία άφιξης της τρόικας.

ΠΗΓΗ: ΣΙΓΜΑ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή