Κύπρος: Σε απομόνωση και σήμερα το Υπουργικό για την Οικονομία

Το υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται αυτή την ώρα για συνέχιση της συζήτησης μέτρων για επανεκκίνηση της οικονομίας. Στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, βρίσκονται μέτρα που αφορούν την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας.
1'

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε δηλώσεις το πρωί στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι σήμερα θα υπάρξει κατάληξη επί ορισμένων μέτρων, τα οποία θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και θα έχουν άμεση εφαρμογή.

Διευκρίνησε επίσης ότι με τα μέτρα αυτά δεν επιλύεται το πρόβλημα της οικονομίας. Πρόσθεσε ωστόσο ότι πρόκειται για σημαντικό βήμα, για επανεκκίνηση της οικονομίας και ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα.

Είπε ακόμη ότι στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται προτάσεις και εισηγήσεις που είχαν διατυπωθεί από οργανωμένους φορείς της οικονομίας και εμπειρογνώμονες.

Ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον διοικητή της Κεντρικής. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της νομιμότητα και της θεσμικής τάξης, η κυβέρνηση θα προβεί σε κινήσεις που να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας και τη συνεργασία με τον Διοικητή.

Κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση είπε, είναι η αποτελεσματική λειτουργία των θεσμών που σχετίζονται με την οικονομία.

Ο υπουργός των Οικονομικών, επεσήμανε την ανάγκη διορισμού Διοικητικού Συμβουλίου στην Τράπεζα Κύπρου, ώστε να τερματιστεί το καθεστώς της διαχείρισης, το οποίο δημιουργεί παρενέργειες.