H Τράπεζα Κύπρου μειώνει δανειστικά επιτόκιά της

Στη μείωση κατά 1% σε κάποια από τα δανειστικά επιτόκιά της προχωρά η Τράπεζα Κύπρου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, Κρίστης Χασάπης, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

H Τράπεζα Κύπρου μειώνει δανειστικά επιτόκιά της
1'

Επίσης, ο κ. Χασάπης δήλωσε ότι το 1% είναι ανακουφιστικό για τους πολίτες, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα.
Συγκεκριμένα, το επιτόκιο των πιστωτικών καρτών θα μειωθεί κατά 2%, ενώ των στεγαστικών δανείων για ευάλωτες ομάδες, των φοιτητικών και ορισμένων άλλων δανείων κατά 1%.

Σήμερα ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν.

Ο κ. Χασάπης σημείωσε ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης έχει ετοιμαστεί και αναμένεται η έγκρισή του από την Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ. Ομήρου σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει απρόσκοπτη ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, γιατί θα επιτρέψει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των κυπριακών νοικοκυριών, με στόχο να επανέλθει η ομαλότητα. Υπογράμμισε πως η Βουλή στηρίζει την προσπάθεια για να επανακτήσει η Τράπεζα Κύπρου το κύρος και την εμπιστοσύνη της, συμπληρώνοντας ότι η τράπεζα θα πρέπει να είναι προμετωπίδα και ναυαρχίδα για την οικονομία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή