Απίστευτο! Ο υδράργυρος βούτηξε στους -9 βαθμούς στα ορεινά της Κύπρου

Αμετάβλητες παραμένουν και σήμερα οι καιρικές συνθήκες σ’ ολόκληρη την Κύπρο, με συνέπεια να επαναλαμβάνονται και να επιδεινώνονται τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η χιονόπτωση, οι σφοδροί άνεμοι, οι βροχές και οι χαμηλές θερμοκρασίες.
2'

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία και σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα.

Στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται ξανά χιονοπτώσεις, ενώ χιονόνερο ή ελαφρά χιονόπτωση πιθανό να σημειωθεί και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους -4 στα ψηλότερα ορεινά. Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα σχηματίζεται παγετός

Στο Τρόοδος συνεχίστηκε η χιονόπτωση καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας, ενώ χιόνια και χιονόνερο έπεσαν στις περιοχές των Λατσιών, του Δαλίου, της Αλάμπρας και της Κοκκινοτριμιθιάς.

Ο υδράργυρος στα ορεινά υποχώρησε στους -9 βαθμούς κάτω από το μηδέν, ενώ το χιόνι που συσσωρεύτηκε στην πλατεία του Τροόδους ήταν 60 εκατοστά και στην κορυφή του Ολύμπου έφτασε τα 80 εκατοστά.

Σε όλες τις επαρχίες έπνεαν κατά την διάρκεια της νύχτας ισχυροί άνεμοι οι οποίοι συνεχίζονται κι από το πρωί.

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα αρκετά σχολεία σε διάφορες κοινότητες.

Η Αστυνομία προτρέπει το κοινό, πριν από οποιαδήποτε διακίνησή του, να συμβουλεύεται τις αστυνομικές ανακοινώσεις, που βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της, ή να επικοινωνεί με τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, ή την γραμμή του πολίτη στο 1460, ή με τις γραμμές έκτακτης ανάγκης, στο 199 και 112.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου.

Με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία των επαρχιακών διοικήσεων, των τοπικών αρχών, του τμήματος δημοσίων έργων και άλλων υπηρεσιών άρχισαν την προσπάθεια για διάνοιξη των κλειστών δρόμων..

ΠΗΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ