Η ελεύθερη Αμμόχωστος φοβάται...πως θα χάσει τους Ρώσους τουρίστες

Οι τουριστικοί φορείς της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, ανησυχούν για πιθανές ακυρώσεις διακοπών των Ρώσων στην Κύπρο.

Η ελεύθερη Αμμόχωστος φοβάται...πως θα χάσει τους Ρώσους τουρίστες
1'

Σε δηλώσεις του ο Λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης ανέφερε ότι «πραγματικά είναι ένα νέο πρόβλημα, γι’ αυτό και υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός μετά τις τελευταίες εξελίξεις». Σίγουρα, συνέχισε, «οι παροτρύνσεις της ρωσικής κυβέρνησης προς το ταξιδιωτικό κοινό να κάνουν τις διακοπές τους στην Κριμαία, θα επηρεάσουν τις αφίξεις Ρώσων τουριστών στη Κύπρο».

Πρόσθεσε ότι «σε ποιο βαθμό θα τις επηρεάσουν, αυτό θα φανεί τους επόμενους μήνες».

Ανέφερε ακόμα ότι τελευταίως και ειδικά μετά την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος της Ρωσίας, του ρουβλιού, έχει παρατηρηθεί ένα «πάγωμα» στις κρατήσεις τουριστών από τη χώρα αυτή. Πρόσθεσε πως εξαιτίας του μειωμένου ενδιαφέροντος που υπάρχει αυτή τη στιγμή από Ρώσους πολίτες, μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες και οργανισμοί της Ρωσίας ζήτησαν από τους Κύπριους ξενοδόχους να μειώσουν κατά 10%-15% τις τιμές για τα πακέτα που διαθέτουν για τους μήνες Απρίλιο – Μάιο.

Ο κ. Αβρααμίδης, που συμμετείχε στην 21η διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας MIT, είπε ακόμα ότι τα τουριστικά θέρετρα της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά είναι γνωστό ότι ελκύουν περίπου το 50% του συνόλου του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία .

Εν τω μεταξύ, οι φορείς της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεγάλη τουριστική έκθεση στην Αγία Πετρούπολη, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3-5 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης

Ρώσος πρέσβης: Απόσυρση καταθέσεων αν η Κύπρος συμπορευτεί με ΕΕ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή