Επεισοδιακή καταδίωξη - Πέταξαν βόμβα από το αυτοκίνητo

Κλειστός από τις εννέα το βράδυ μέχρι και τα μεσάνυκτα ήταν ο αυτοκινητόδρομος Λάρνακας - Λευκωσίας, μετά τον εντοπισμό και αχρήστευση εκρηκτικού μηχανισμού. Ο εκρηκτικός μηχανισμός τον οποίο πέταξαν από το παράθυρο, υπό καταδίωξη πρόσωπα, εντοπίστηκε σε παρακείμενο χαράκωμα, κοντά στο χωριό Λύμπια, παρά τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λευκωσίας.

Επεισοδιακή καταδίωξη - Πέταξαν βόμβα από το αυτοκίνητo
1'

Ολα άρχισαν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, όταν μέλη της Αστυνομίας μετά από πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών, προσπάθησαν να ανακόψουν για έλεγχο στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα.

Ο 40χρονος οδηγός του οχήματος παρέλειψε να σταματήσει σε σήμα αστυνομικού και αφού συγκρούστηκε με τρία υπηρεσιακά οχήματα προσπάθησε να διαφύγει, για να ανακοπεί όμως αργότερα σε απόσταση 500 περίπου μέτρων.

Πριν την ανακοπή του οχήματος, ο 43χρονος συνοδηγός, θεάθηκε να ρίχνει έξω από το αυτοκίνητο άγνωστα αντικείμενα, τα οποία ανευρέθηκαν μετά από έρευνα.

Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ένα επαναληπτικό κυνηγετικό όπλο, καθώς επίσης και μια αυτοσχέδια βόμβα, η οποία περιείχε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

Η αυτοσχέδια βόμβα καταστράφηκε επί τόπου από μέλη του Κλάδου Πυροτεχνουργών, ενώ εναντίον των δύο προσώπων, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή