Έρογλου: «Ο Αναστασιάδης αγνοεί τις συγκλίσεις...»

Η Άγκυρα δεν ετοιμάζει καμία έκπληξη στο Κυπριακό αν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι έχει προσδοκίες από τον Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, για να προσθέσει ότι "ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει καμία επαφή με την Τουρκία για το Κυπριακό".

Έρογλου: «Ο Αναστασιάδης αγνοεί τις συγκλίσεις...»
1'

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον ηγέτη του TDP Tζεμάλ Οζγιγκίτ, ο κ. Έρογλου ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καθυστερεί τη διαδικασία και θέλει να αγνοεί τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στο παρελθόν. Επανέλαβε ακόμη ότι η τ/κ πλευρά επιθυμεί η διαδικασία του πάρε-δώσε να αρχίσει το συντομότερο και ότι ο ίδιος μιλά πάντα με τη ''γλώσσα της ειρήνης''.

Ο ηγέτης του TDP είπε ότι η ένταση δεν εξυπηρετεί κανένα και ότι πρέπει να επικρατήσει η γλώσσα της ειρήνης. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί το παιγνίδι της επίρριψης ευθυνών και ότι η ευκαιρία που παρουσιάστηκε με το κοινό ανακοινωθέν πρέπει να αξιοποιηθεί.

Ο κ. Οζγιγκίτ είπε ακόμη ότι δεν πρέπει το πρόβλημα να το κληρονομήσουν τα παιδιά μας και ότι ο διάλογος πρέπει να εξελίσσεται με πιο εποικοδομητικό τρόπο. Επέκρινε την ε/κ πλευρά λέγοντας ότι επιμένει ότι οι συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή και πρόσθεσε ότι για να ξεκινήσει το πάρε-δώσε δεν πρέπει απαραιτήτως να υπάρχουν συγκλίσεις.

Είπε ακόμη ότι η προσέγγιση πρέπει να είναι : "Χρωστάμε τη λύση στους Κύπριους και στις επόμενες γενιές".

ΠΗΓΗ - ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Νορβηγός ο νέος ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή