Κύπρος: Αίσιο τέλος η περιπέτεια των 300 μεταναστών ανοιχτά της Πάφου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 300 μεταναστών από τη Συρία που επέβαιναν σε πλοιάριο (50 περίπου ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάφου), το οποίο είχε στείλει σήμα κινδύνου λόγω των ισχυρών ανέμων και θαλασσοταραχής που επικρατούν στην περιοχή.
2'

Λίγο μετά το μεσημέρι, οι 300 μετανάστες διασώθηκαν από το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia, το οποίο έπλεε στην περιοχή και έσπευσε στο σημείο.

Μιλώντας στο SigmaLive, o Διευθυντής της Εταιρείας Salamis Cruise Lines, Κίκης Βασιλείου, επιβεβαίωσε ότι οι μετανάστες έχουν επιβιβαστεί στο κρουαζιερόπλοιο και κατευθύνονται προς το Λιμάνι Λεμεσού, όπου αναμένεται να φτάσουν γύρω στις 9 το βράδυ. Παράλληλα, συνεχάρη τον καπετάνιο και το πλήρωμα του Salamis Filoxenia για την όλη επιχείρηση.

Σύσκεψη στο Λιμάνι Λεμεσού

Στο Λιμάνι Λεμεσού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών: Αρχή Λιμένων, Αστυνομία, Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, Ερυθρός Σταυρός, Πολιτική Άμυνα κ.ά.

Σύμφωνα με το Λιμενάρχη, Γιώργο Ππούρο, «όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες είναι πανέτοιμες να υποδεχτούν τους μετανάστες».

Σε επιφυλακή το Νοσοκομείο Λεμεσού

Την ίδια ώρα, ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, Χρυσόστομος Ανδρονίκου, ανέφερε με τη σειρά του ότι γιατροί και νοσηλευτές θα βρίσκονται απόψε (25/9) στο Λιμάνι Λεμεσού, για να εξετάσουν τους μετανάστες και αν κριθεί αναγκαίο να διακομιστούν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Ανδρονίκου, το προσωπικό του νοσοκομείου είναι σε επιφυλακή και αν χρειαστεί θα κληθεί να βοηθήσει.

Το χρονικό

Η περιπέτεια των μεταναστών ξεκίνησε το πρωί. Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης έλαβε στις 06:25 το πρωί σήμα κινδύνου μέσω ασυρμάτου από μικρό σκάφος, το οποίο έπλεε 50 Ναυτικά Μίλια ΝΔ της Πάφου.

Για παροχή βοήθειας έσπευσε λίγο μετά την 1,το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και επικρατεί θαλασσοταραχή…

Πηγή: SigmaLive

Διαβάστε ακόμα:

Επιχείρηση διάσωσης για 300 μετανάστες ανοιχτά της Κύπρου

Οι πρώτες φωτογραφίες από το πλοιάριο που μεταφέρει τους μετανάστες