Διάλεξη: Κατάρτιση των εκπαιδευτικών και διευθυντών από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Η κατάρτιση των στελεχών της εκπαίδευσης (βοηθών διευθυντών, παιδαγωγικών συμβούλων, διευθυντών, αξιολογητών) αποτελεί βασική παράμετρο για τη βελτίωση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού συστήματος εν γένει.
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο Καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΑΠΚΥ) Πέτρος Πασιαρδής παρουσιάζει και αναδεικνύει τη σημαντική αυτή παράμετρο στην ομιλία του με τίτλο «Κατάρτιση των εκπαιδευτικών και διευθυντών στην Κύπρο για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην εκπαίδευση».
Ο εισηγητής θα αναλύσει ακόμη τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των εκπαιδευτικών του μέλλοντος, τα οποία σχετίζονται τόσο με τον προσωπικό/ατομικό τους χαρακτήρα όσο και με τα επαγγελματικά τους καθήκοντα, ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματική εκπαιδευτική ηγεσία.
Η διάλεξη εντάσσεται και ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο της Σειράς Διαλέξεων Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, που συνδιοργανώνεται με το Σπίτι της Κύπρου και τον ΕΠΟΚ. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 18:30, στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα).
Με το πέρας της εκδήλωσης, θα δοθούν από το ΑΠΚΥ πιστοποιητικά συμμετοχής σε όλους όσοι παρακολούθησαν τη Σειρά.
Ο Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής διδάσκει Εκπαιδευτική Ηγεσία στο ΑΠΚΥ και είναι Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Συμβουλίου Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.). Εργάστηκε ως σύμβουλος των υπουργείων παιδείας της Ελλάδος και της Κύπρου σε θέματα εκπαιδευτικής διοίκησης και πολιτικής και αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Ακόμη, διετέλεσε Πρόεδρος του Commonwealth Council for Educational Administration and Management για την περίοδο 2004-2008. Ως Επισκέπτης Καθηγητής και Ερευνητής στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση ο Πέτρος Πασιαρδής απασχολήθηκε σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης, ενώ το 2013-14 εργάστηκε ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Κέντρο Ανάπτυξης Στελεχών του Umeå University στη Σουηδία. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συνέγραψε σημαντικό αριθμό βιβλίων στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.