Τελευταία συνάντηση Χριστόφια – Έρογλου

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των επαφών για την επίλυση του Κυπριακού.

Τελευταία συνάντηση Χριστόφια – Έρογλου
1'

Πρόκειται για την τελευταία τους συνάντηση πριν από τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη όπου με τον γενικό γραμματέα του Ο.Η.Ε. Μπαν Κι Μουν, στις 30 και 31 Οκτωβρίου.

Σε δηλώσεις του πριν από την έναρξη της συνάντησης, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε την προσδοκία ότι θα υπήρχαν μεγαλύτερες συγκλίσεις.

Όπως είπε, η τουρκοκυπριακή πλευρά προβάλλει θέσεις που βρίσκονται εκτός της συμφωνηθείσας βάσης για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, ενώ υπαναχωρεί και από συγκλίσεις ή σχεδόν συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί προηγουμένως.

Αναφερόμενος στη συνάντηση της Νέας Υόρκης, σημείωσε ότι θα γίνει αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων στο διάστημα της εντατικοποιημένης φάσης.

Στο μεταξύ, εν όψει της συνάντησης της Νέας Υόρκης, συνέρχεται το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, για να ενημερωθεί για τις μέχρι τώρα εξελίξεις και να συζητήσει τον τρόπο ενέργειας και τις πιθανές εξελίξεις στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε..

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή