Φρενίτιδα για χρυσό - Εκτινάχθηκε σε υψηλά όλων των εποχών

Παράγοντος «κλειδί» για τον χρυσό είναι η ύπαρξη ενός ήπιου αμερικανικού δολαρίου
Φρενίτιδα για χρυσό - Εκτινάχθηκε σε υψηλά όλων των εποχών

Σε ιστορικό υψηλό εκτινάχθηκαν οι τιμές του χρυσού στον απόηχο της επιβράδυνσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, γεγονός που ενίσχυσε τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα σύντομα.

Την ίδια στιγμή το ασήμι αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών.

Παράγοντος «κλειδί» για τον χρυσό είναι η ύπαρξη ενός ήπιου αμερικανικού δολαρίου.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Kyle Rodda, της χρηματοπιστωτικής αγοράς στην Capital.com. η έντονα ανοδική τάση που καταγράφεται στον χρυσό οφείλεται στις εκτιμήσεις πως άμεσα θα υπάρξει μείωση των επιτοκίων.

Παράλληλα ο δείκτης δολαρίου διατηρήθηκε σε ήπια επίπεδα, με αποτέλεσμα ο χρυσός σε τιμή δολαρίου να αναδεικνύεται πιο ελκυστικός για αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό κατέδειξαν σημάδια επιβράδυνσης. Πλέον οι traders βλέπουν πιθανότητα 65% για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων έως τον Σεπτέμβριο.

Πάντα ο χρυσός θεωρούνταν και θεωρείται μέσω αντιστάθμισης σε περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού, ενώ και όταν επικρατούν υψηλότερα επιτόκια αυξάνεται το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του πολύτιμου μετάλλου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή