Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα (Tikka masala)
#tsoulotip: Για να κάνουμε ακόμη πιο νόστιμη και έντονη τη σάλτσα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο από το μείγμα της μαρινάδας.
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κυβάκια 4x4
Υλικά για τη μαρινάδα:
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ,. τζίντζερ, τριμμένο
1 σκ. σκόρδο, σπασμένη
2 κ.γ. garam masala σε σκόνη
1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
1κ.γ κύμινο σε σκόνη
½ κ.γ τσίλι σε σκόνη
20ml Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα:
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
1 ½ κ.γ. garam masala σε σκόνη
1 ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 ½ κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
1κ.γ τσίλι σε σκόνη
250ml νερό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
300 ml. κρεμά γάλακτος πλήρης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρύζι μπασμπάτι για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com