Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα (Tikka masala)
#tsoulotip: Για να κάνουμε ακόμη πιο νόστιμη και έντονη τη σάλτσα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο από το μείγμα της μαρινάδας.
![Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο Τίκα Μασάλα (Tikka masala)](https://img.bbmd.gr/img/1260/max/82/2019/05/04/FFF.jpg?t=ZY_yz3nCW5xg02ida0ek3g)
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κυβάκια 4x4
Υλικά για τη μαρινάδα:
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ,. τζίντζερ, τριμμένο
1 σκ. σκόρδο, σπασμένη
2 κ.γ. garam masala σε σκόνη
1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
1κ.γ κύμινο σε σκόνη
½ κ.γ τσίλι σε σκόνη
20ml Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα:
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
1 ½ κ.γ. garam masala σε σκόνη
1 ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 ½ κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
1κ.γ τσίλι σε σκόνη
250ml νερό
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
300 ml. κρεμά γάλακτος πλήρης
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρύζι μπασμπάτι για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com