Απολαυστικό ριζότο με γαρίδες
#tsoulotip: Πάντα το βούτυρο και τη παρμεζάνα τα βάζουμε εκτός φωτιάς για να μη μας βγάλουν τα λάδια τους. Το βούτυρο μας προσφέρει μια πιο κρεμώδης υφή.
![Απολαυστικό ριζότο με γαρίδες](https://img.bbmd.gr/img/1260/max/82/2019/07/18/VVV.jpg?t=uoJZ1wfqcHMDYPdOujUsag)
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το ριζότο:
250 γρ. ρύζι για ριζότο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
80 ml. λευκό κρασί
800 ml. ζωμό γαρίδας
1 πρέζα σαφράν σε σκόνη (προαιρετικά)
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (τα κελύφη τα κρατάμε)
Υλικά για το ζωμό γαρίδας:
160 γρ. κελύφη γαρίδας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.γ. πελτές ντομάτας
50 ml. κονιάκ
1 lt. ζεστό νερό
Ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com