Eurovision 2024: Οι Eurofans αντιδρούν για το σλόγκαν της διοργάνωσης

Η Eurovision έχει αρχίσει ήδη να απασχολεί…

Eurovision 2024: Οι Eurofans αντιδρούν για το σλόγκαν της διοργάνωσης
AP
2'

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2024 θα πραγματοποιηθεί στo Μάλμε της Σουηδίας και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς, στις 7 και 9 Μαΐου, και έναν τελικό στις 11 Μαΐου. Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και οι προσδοκίες είναι μεγάλες.

Κι ενώ όλα βαίνουν ομαλά με την ελληνική συμμετοχή, φαίνεται ότι οι Eurofans έχουν αρχίσει να αντιδρούν. Το μεσημέρι της Τρίτης, η EBU έδωσε στη δημοσιότητα το σλόγκαν της διοργάνωσης. Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση αποφάσισε να κρατήσει το περσινό «United by Music» με τους φανατικούς να σχολιάζουν ότι χάθηκε η δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία.

https://www.instagram.com/reel/CzoCYgMixOt/

Βέβαια, δεν είναι το μόνο «αγκάθι» στην επερχόμενη διοργάνωση. Οι λάτρεις του θεσμού απαιτούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από το διαγωνισμό λόγω του πολέμου. Οι άνθρωποι της Eurovision προάγουν την ενότητα και έχουν αποδείξει ότι «καταδικάζουν» την κάθε πολεμική εισβολή. Λόγος για τον οποίο, πέρυσι, δεν είχε συμμετάσχει η Ρωσία. Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από την EBU για το Ισραήλ.

Όσον αφορά στο σύστημα ψηφοφορίας; Αφού το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του 2023, ο οποίος είδε τη Σουηδία να κερδίζει παρά το προβάδισμα της Φινλανδίας στην τηλεψηφοφορία, πυροδότησε διαμάχη μεταξύ του κοινού, ο νορβηγικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NRK ξεκίνησε συνομιλίες με την EBU σχετικά με πιθανή αναθεώρηση της διαδικασίας ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής. Ο Νορβηγός επικεφαλής της αντιπροσωπείας Στιγκ Κάρλσεν, σε μια συνέντευξη, πρότεινε να μειωθεί το βάρος της κριτικής επιτροπής στην τελική βαθμολογία από το τρέχον 49,4% σε 40% ή 30%. Η απόφαση για το εάν και ποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν εναπόκειται στην ομάδα αναφοράς του διαγωνισμού και έχει οριστεί για τον Ιανουάριο του 2024.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή