Η Γη της Ελιάς Spoiler: Μία γυναίκα φτάνει στη Μάνη και αναστατώνει τη Χάιδω

Η Γη της Ελιάς Spoiler: Ο Χρήστος έλκεται από την Αριάδνη, ενώ οι ετοιμασίες του γάμου του με την Αφροδίτη προχωρούν.

Η Γη της Ελιάς Spoiler: Μία γυναίκα φτάνει στη Μάνη και αναστατώνει τη Χάιδω
5'

Ανατροπές και συγκρούσεις προκαλούν μεγάλη αναστάτωση στους ήρωες της Μάνης και «τη γη της ελιάς». Ο Χρήστος έλκεται από την Αριάδνη, ενώ οι ετοιμασίες του γάμου του με την Αφροδίτη προχωρούν.

Επεισόδιο 48 (Δευτέρα 20 Νοεμβρίου)

Η εξαφάνιση του Πότη και της Άννας αναστατώνει φίλους και γνωστούς οι οποίοι επιστρατεύουν όλες τους τις δυνάμεις για να τους βρουν. Η έρευνα αποβαίνει άκαρπη και η ανησυχία εντείνεται καθώς νυχτώνει. Την ίδια ώρα, ο Πότης και η Άννα περνούν δύσκολες ώρες στη βραχονησίδα. Η Άννα χρεώνει την κατάληξη της βαρκάδας στον Πότη και οι καβγάδες του ζευγαριού δεν έχουν σταματημό. Η Αρετή συνεχίζει να ξεσπαθώνει με την υπόθεση της Αριάδνης και του Στάθη, ενώ ο Στάθης ενημερώνει την Ιουλία πως η κόρη τους αποφάσισε να μείνει στη Μάνη. Ο Λυκούργος εκμυστηρεύεται στην Μαργαρίτα πως ο Παρασκευάς παίζει σε διπλό ταμπλό και τη συμβουλεύει να προστατεύσει τη Θεοδώρα από πιθανές απογοητεύσεις. Ο Μάνος μπαίνει εγγυητής στο δάνειο που παίρνει ο Στάθης, προκειμένου να αγοράσει κτήματα με ελιές. Η Αντωνία κάνει ένα παρασκευαστικό λάθος και η Ισμήνη την απολύει. Έπειτα από πολύωρες έρευνες, ο Ορέστης εντοπίζει την Άννα και τον Πότη σε δραματική κατάσταση.

Επεισόδιο 49 (Τρίτη 21 Νοεμβρίου)

Χάρη στον Ορέστη, ο Πότης και η Άννα επιστρέφουν με ασφάλεια και οδηγούνται εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Η στάση της Άννας παραμένει σκληρή και είναι αποφασισμένη να κάνει αίτηση διαζυγίου μόλις πάρει εξιτήριο. Ο Δημοσθένης καλεί στο σπίτι τον Στάθη με την Αριάδνη για να τους κάνει το τραπέζι και η Ασπασία αισθάνεται αμηχανία. Ο Ισίδωρος κάνει κουβέντα στον Στάθη για την Αριάδνη και του δείχνει τις πραγματικές του προθέσεις. Αργότερα, η Αριάδνη πηγαίνει στην ταβέρνα και ο Χρήστος τής ανακοινώνει ότι την προσλαμβάνει, ενώ πάντα ανάμεσά τους υποβόσκει αμοιβαία έλξη. Ο Γιώργης μπαίνει στο καφενείο και βλέπει τη Δήμητρα με τον Ορέστη να κάθονται στο ίδιο τραπέζι. Ο Λυκούργος δέχεται μια κλήση από δικηγόρο που τον ενημερώνει ότι το διαζύγιό του με τη Χάιδω θα έχει βγει σε λίγες μέρες. Η Ιουλία βρίσκεται σε απόγνωση και αποφασίζει να κάνει μια μεγάλη έκπληξη στην Αριάδνη, σε μια προσπάθεια να φτιάξει τη σχέση τους.

Επεισόδιο 50 (Τετάρτη 22 Νοεμβρίου)

Η Ασπασία εξηγεί στην Αρετή την αλήθεια σχετικά με την εγκυμοσύνη της Ιουλίας, αλλά δεν καταφέρνει να την πείσει. Την ίδια ώρα, η Αφροδίτη συμβουλεύει την Ιουλία να μη μεταβιβάσει ακίνητη περιουσία στην Αριάδνη, γιατί θα είναι σαν να τη δωροδοκεί. Η Ιουλία όμως το βλέπει σαν πράξη αγάπης. Η Άννα επιμένει να χωρίσει τον Πότη, ενώ εκείνος προσπαθεί να την προσεγγίσει. Ο Χρήστος έρχεται πιο κοντά με την Αριάδνη και τον Λυκούργο τον ζώνουν τα φίδια. Η Μαργαρίτα προειδοποιεί τον Παρασκευά να διαλέξει άμεσα με ποια κοπέλα θέλει να συνεχίσει να βγαίνει, διαφορετικά θα μιλήσει και στις δύο. Ο Δημοσθένης οργανώνει διάρρηξη στο σπίτι του Ισίδωρου, ενώ εκείνος ετοιμάζεται να παραθέσει επίσημο δείπνο για να γιορτάσει τον γάμο του με την Αμαλία.

Επεισόδιο 51 (Πέμπτη 23 Νοεμβρίου)

Ο Δημοσθένης μαθαίνει πως η Ξένια περιμένει αγόρι και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Μοιράζει δώρα στην Ασπασία και την Ειρήνη, κι εκείνες παραξενεύονται με τη συμπεριφορά του. Ο Πότης και Άννα παίρνουν εξιτήριο, αλλά η Άννα είναι ανένδοτη σε σχέση με το διαζύγιο. Το δείπνο που οργανώνει ο Ισίδωρος γίνεται αφορμή να ξαναβρεθούν ο Λυκούργος και η Χάιδω, αλλά το κλίμα ανάμεσά τους είναι ψυχρό. Μια εταιρική σύσκεψη θα φέρει για πρώτη φορά αντιμέτωπες την Αμαλία και την Αθηνά. Ο Στάθης προσπαθεί να φέρει πιο κοντά την Αριάδνη με την οικογένεια Βρεττάκου, ενώ την ίδια ώρα η Αριάδνη απορρίπτει τη δωρεά της Ιουλίας. Οι άντρες του Δημοσθένη εισβάλλουν στο σπίτι του Ισίδωρου και του κλέβουν το χρηματοκιβώτιο.

Επεισόδιο 52 (Παρασκευή 24 Νοεμβρίου)

Η ληστεία στο σπίτι των Βρεττάκων προκαλεί αναστάτωση στην Αρεόπολη και ο Κουράκος αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση. Η Ιουλία είναι απαρηγόρητη που η Αριάδνη όχι μόνο απέρριψε τη δωρεά της, αλλά στράφηκε ακόμα πιο έντονα εναντίον της. Ο Στάθης παίρνει το μέρος της Αριάδνης και κατηγορεί την Ιουλία ότι για ακόμα μία φορά έκανε επίδειξη της οικονομικής της άνεσης. Η Χάιδω ανοίγει την καρδιά της στη Μαργαρίτα και της εξομολογείται τον πόνο που νιώθει για τον χωρισμό της με τον Λυκούργο. Στο μεταξύ, η Αθηνά εκφράζει στην Αμαλία ξεκάθαρα τις αντιρρήσεις της για την παρεμβατικότητά της, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στην Αμαλία. Μια παλιά γνωριμία του Λυκούργου, η Λουκία (Δήμητρα Δημητριάδου), έρχεται στην Αρεόπολη και θα ταράξει τα νερά. Η Δήμητρα και ο Κουράκος εξακολουθούν να κοντράρονται, αλλά αυτός καβγάς θα τους οδηγήσει στα αληθινά τους συναισθήματα. Ο Δημοσθένης βρίσκει στο κλεμμένο χρηματοκιβώτιο τη χειρόγραφη διαθήκη του Ισίδωρου, αλλά ένα απόσπασμά της θα του δημιουργήσει μεγάλα ερωτηματικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή