Σειρές που ρίχνουν οριστικά αυλαία στο τέλος του 2023

Παραγωγές μυθοπλασίας θα αποχαιρετίσουν το κοινό
2'

Αποχαιρετάμε σιγά σιγά το 2023 και μαζί με αυτό το ταραχώδες Α’ μισό της τηλεοπτικής σεζόν. Λίγο πριν, όμως, αναφωνήσουμε «πάει ο παλιός ο χρόνος», κάποιες σειρές θα ρίξουν οριστικά αυλαία.

Στο μέτωπο του ALPHA, η κωμωδία «Φόνοι στο καμπαναριό» θα ολοκληρωθεί. Η σειρά, σε σενάριο Νίκου Τσιάμη, Νίκου Μήτσα, Παναγιώτη Χριστόπουλου, και σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, είχε από την αρχή προγραμματιστεί για συγκεκριμένο αριθμό επεισοδίων. Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ρένια Λουιζίδου, Άννη Θεοχάρη, Μένη Κωνσταντινίδου, Λυδία Τζανουδάκη, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Δαούσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κώστας Μαγκλάρας, θα κρατήσουν για λίγο ακόμη συντροφιά στους τηλεθεατές τα βράδια του Σαββάτου, με την 23η Δεκεμβρίου να αναμένεται να προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο.

Μέχρι τότε, πάντως, οι σκηνές και οι εξελίξεις θα είναι σπαρταριστές. Στο επεισόδιο του ερχόμενου Σαββάτου, ο πατήρ Φανούριος επισκέπτεται αιφνιδιαστικά τη μονή με στόχο να μάθει το λόγο που η ηγουμένη κι η Αρσινόη έχουν βγει από το δρόμο του Κυρίου. Παράλληλα το σκοτεινό παρελθόν μιας από τις μοναχές έρχεται στο φως και σοκάρει τις υπόλοιπες. Παρακολουθώντας τον Καραΐσκο, Σοφιανός και Τσακαλάκης, φτάνουν στα ίχνη ενός νέου υπόπτου που θα μπορούσε να είναι ο δολοφόνος του Πέτρου. Λίγο αργότερα η μονή της Αγίας Θεοδούλης γίνεται στόχος δολοφονικής επίθεσης που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των μοναχών.

«Αντίο» θα πούμε και σε κάποιες σειρές της ΕΡΤ1. Συγκεκριμένα, μέσα στον Δεκέμβρη, θα δούμε τα τελευταία επεισόδια των σίριαλ «3ος όροφος» και «Όρκος» ενώ τον Φλεβάρη του 2024 το κοινό θα αποχαιρετίσει την κωμωδία «Στα σύρματα». Και οι τρεις σειρές είχαν βγει στον αέρα με συγκεκριμένο αριθμό επεισοδίων, οπότε δεν τίθεται θέμα «πρόωρου κοψίματος» αλλά «ολοκλήρωσης» των κύκλων.

Οι παραγωγές μυθοπλασίας σε MEGA και ΑΝΤ1 θα συνεχιστούν όλες, το Β’ μισό της χρονιάς, όπως και η κωμωδία του STAR «Στα σύνορα», ο «Έρωτας Φυγάς» στο OPEN και οι «Πανθέοι» του ΣΚΑΪ. Φυσικά, θα συναντήσουν και τις νέες σειρές που αναμένουμε να δούμε από τον Ιανουάριο του 2024.