Eurovision 2024: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τον μεγάλο τελικό

Η ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια των εμφανίσεων στον τελικό της Eurovision αλλά και 40 λεπτά μετά την εκτέλεση του τελευταίου τραγουδιού
Eurovision 2024: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τον μεγάλο τελικό
1'

Ξεκίνησε πριν από λίγο η ψηφοφορία για τον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision!

Η ψηφοφορία στον μεγάλο τελικό άνοιξε λίγο πριν την εκτέλεση του πρώτου τραγουδιού, ενώ θα παραμείνει ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια των εμφανίσεων και για έως και 40 λεπτά μετά την εκτέλεση του τελευταίου τραγουδιού.

Οι θεατές και στις 36 χώρες που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 μπορούν να ψηφίσουν για τα 25 τραγούδια. Όσοι παρακολουθούν στις συμμετέχουσες χώρες μπορούν να ψηφίσουν χρησιμοποιώντας την επίσημη εφαρμογή της Eurovision ή μέσω τηλεφώνου ή/και SMS. Οι σχετικοί αριθμοί θα εμφανίζονται στην οθόνη από κάθε συμμετέχοντα ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Όσοι παρακολουθούν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μπορούν να ψηφίσουν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.esc.vote.

Η ψηφοφορία για τους θεατές σε χώρες που δεν συμμετέχουν – το Rest of The World – έχει ανοίξει ήδη. Η δυνατότητα να ψηφίσουν την αγαπημένη τους χώρα ξεκίνησε μετά το τέλος της μετάδοσης του Dress Rehearsal 2, που έγινε την Παρασκευή. Όταν η ψηφοφορία κλείσει, τα Top 10 πιο δημοφιλή τραγούδια σε κάθε συμμετέχουσα χώρα θα κατανεμηθούν με βαθμούς από 1 έως 8, 10 και 12 πόντοι.

Να σημειωθεί πως οι 19 χώρες έχουν προκριθεί από τους ημιτελικούς, η Σουηδία έχει αυτόματη είσοδο στον τελικό, όπως και οι «Big Five» (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή