Eurovision 2024: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση του Ισραήλ στον μεγάλο τελικό

H Έντεν Γκολάν ανέβηκε στο stage σε έναν τελικό Eurovision με πολύ παρασκήνιο

Eurovision 2024: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση του Ισραήλ στον μεγάλο τελικό
2'

Η συμμετοχή που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις στη φετινή Eurovision , χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι εκείνη του Ισραήλ . Από την πρώτη στιγμή Eurofans και συμμετοχές από άλλες χώρες θεώρησαν ότι θα έπρεπε να έχει αποκλειστεί λόγω του πολέμου στη Γάζα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη και όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν διαμαρτυρίες, μηνύματα και πολύ παρασκήνιο.

Πριν από λίγα λεπτά, στον μεγάλο τελικό, η Έντεν Γκολάν ανέβηκε στο stage ερμηνεύοντας το «Hurricane». Με τα στοιχήματα να την θέλουν πολύ ψηλά, τα τελευταία 24ώρα, η αρένα την χειροκρότησε. Ωστόσο δεν έλλειψαν οι αποδοκιμασίες. Να σημειωθεί ότι στον Β’ Ημιτελικό, υπήρξαν ψεύτικα χειροκροτήματα προκειμένου να μην ακουστούν τα γιουχαΐσματα στη live μετάδοση.

https://www.instagram.com/reel/C61yA9rCZZQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εδώ και λίγες ώρες, πάντως, ένα βίντεο στο Twitter δείχνει ότι η Έντεν Γκολάν είχε προετοιμαστεί για όλα αυτά. Στο εν λόγω κλιπ, φαίνεται να τραγουδά, ενώ μέλη της αποστολής της μιμούνται τον κόσμο κάτω από τη σκηνή της Eurovision, που τη γιούχαρε. Σύμφωνα με τον ισραηλινό σταθμό Kan η Γκολάν ήθελε να είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο να υπάρχουν αντιδράσεις σε βάρος της, ενώ φέρεται να έκανε πρόβες με τεχνητές αποδοκιμασίες ώστε να μην επηρεαστεί κατά την εμφάνισή της.

Παράλληλα, υπήρξαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την προστασία της. Η νεαρή τραγουδίστρια συνοδευόταν συνεχώς από αστυνομικούς. Μάλιστα, ο τηλεοπτικός φακός απαθανάτισε τη στιγμή που 100 Σουηδοί αστυνομικοί συνοδεύουν την Έντεν Γκολάν στην αρένα της Eurovision, την ώρα που χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές εξέφραζαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή του Ισραήλ και απαιτούσαν την αποβολή από τον αποψινό τελικό. Σύμφωνα με τη Sun, η 20χρονη ερμηνεύτρια, η οποία αναγκάστηκε να μείνει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της εν μέσω φόβων ότι μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης, συνοδεύτηκε από δεκάδες αστυνομικούς στην αρένα.

Διαβάστε επίσης

Eurovision 2024: Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τον μεγάλο τελικό

Eurovision 2024: H ώρα του μεγάλου τελικού - Οι εξελίξεις από το Μάλμε της Σουηδίας

Eurovision 2024 – Loreen: Δεν θα δώσει το τρόπαιο στο Ισραήλ αν κερδίσει

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή