Eurovision: Οι κασκαντέρ που ποτέ δεν είδαμε, το backstage και τα 50 δευτερόλεπτα «τρέλας»
Στη Eurovision όλα πρέπει να είναι στη θέση τους μέσα σε δευτερόλεπτα
Μέσα σε 50 δευτερόλεπτα έπρεπε να αλλάξουν τα σκηνικά στη Eurovision κατά τη διάρκεια που τελείωναν το τραγούδι τους οι διαγωνιζόμενοι. Όλες οι αλλαγές ανάμεσα στις συμμετοχές 25 χωρών πρέπει να γίνουν όσο διαρκεί το εισαγωγικό βίντεο κάθε χώρας.
Είναι η εικόνα που αντίκρισαν εκατομμύρια θεατές από τις τηλεοράσεις τους η μεγάλη εικόνα όμως ήταν αυτή με έναν εικονολήπτη καρφωμένο πάνω στη Σάττι να καταγράφει κάθε της κίνηση. Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας ονομάζεται LIVE EDIT και δίνει την ψευδαίσθηση της αψεγάδιαστης μονταρισμένης εικόνας σε live μετάδοση.
Σύμφωνα με το Mega, το υλικό που έρχεται από τις κάμερες μοιάζει με κινηματογραφικό με τους κάμεραμαν να έχουν τη δυνατότητα μάλιστα να κάνουν επιτόπου μικροδιορθώσεις μέσα από τάμπλετ.
Πρόκειται για το περιβόητο μονοπλάνο για το οποίο έγινε μεγάλος ντόρος για την ελληνική συμμετοχή. Αλλά αποθεώθηκε στην περίπτωση του Γάλλου Slimane του οποίου η σκηνική παρουσία καθήλωσε.
Το αποτέλεσμα που έφτασε στις οθόνες εντυπωσιακό με το Live News να παρουσιάζει σήμερα την πραγματική εικόνα για το πώς γυρίστηκε αυτό το υπερθέαμα.
Ο απίστευτος κάμεραμαν του Γάλλου ερμηνευτή αποθεώθηκε στα σόσιαλ μίντια καθώς σχεδόν αποτέλεσε μέρος της χορογραφίας, ένας «άφαντος» χορευτής.
Αναμφισβήτητα το πιο δυνατό σημεία της εμφάνισης ήταν η στιγμή που ο Slimane απομακρύνεται από το μικρόφωνο για να τραγουδήσει με τη θεσπέσια φωνή του. Tα βήματα του Slimane με τον απόλυτο συγχρονισμό του εικονολήπτη για να φτάσει την κατάλληλη στιγμή στο κοντινό του καλλιτέχνη.
Αυτό που δεν έδειξαν οι κάμερες ήταν οι μαυρομαντυμένοι κασκαντέρ που βρίσκονταν την κατάλληλη στιγμή για να αλλάζουν θέση στον δίσκο ανάλογα με την χορογραφία.
Μέσω τεχνητής νοημοσύνης το τηλεοπτικό κοινό της Eurovision είχε την ευκαιρία να ξαναδεί τους ΑΒΒΑ με το αποτέλεσμα να είναι τόσο αληθοφανές που χρειάζονταν ορισμένα δευτερόλεπτα για να καταλάβει ο τηλεθεατής πως επρόκειτο για τεχνητή νοημοσύνη.
Οι διοργανωτές δημοσίευσαν και σχετικό βίντεο από τις πολύμηνες εργασίες που έκαναν για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.