Τηλεθέαση: Τα μονοψήφια της βραδινής ζώνης προβληματίζουν τα κανάλια

Ο ανταγωνισμός της τηλεθέασης βάζει δύσκολα στα στελέχη και δημιουργεί προβληματισμό για την επόμενη χρονιά
Τηλεθέαση: Τα μονοψήφια της βραδινής ζώνης προβληματίζουν τα κανάλια
Unsplash
2'

Περίοδος μεταγραφών, ανακατατάξεων και σκληρών διαπραγματεύσεων είναι αυτή για τα κανάλια, καθώς προετοιμάζουν το πρόγραμμα της επόμενης τηλεοπτικής χρονιάς. Με μειωμένα μπάτζετ, λόγω των αλλαγών στις επιδοτήσεις της μυθοπλασίας, πρέπει να αποφασίσουν πώς θα πορευτούν ειδικά στη βραδινή ζώνη. Την ίδια στιγμή, τα νούμερα τηλεθέασης «μιλούν» και τα μονοψήφια προβληματίζουν πολύ.

Χαρακτηριστικά, χθες το βράδυ, οι «Ψυχοκόρες» του ΑΝΤ1 απέδειξαν τη δυναμική τους σημειώνοντας 17,8% στο σύνολο και 18,1% στους τηλεθεατές 18-54. Στο ίδιο κανάλι, οι «Παγιδευμένοι» σημείωσαν 9,7% στο σύνολο και 9,2% στο δυναμικό κοινό με τη σειρά να διατηρεί εδώ και δύο χρόνια ένα σταθερό μερίδιο.

Μεγάλος νικητής το σίριαλ του MEGA, «Η Γη της Ελιάς», αγγίζοντας 20,1% στο σύνολο και 13,1% στο δυναμικό κοινό. Το «Ναυάγιο», που πήρε το lead in, έκανε 17% και 11,4% αντίστοιχα με το μεγάλο κανάλι να φαίνεται ότι κερδίζει το στοίχημα στο σύνολο ειδικά.

Κερδισμένο και το STAR, με το «MasterChef» να κάνει 17,2% στο δυναμικό κοινό και 12% στο σύνολο. Το κανάλι της Κηφισιάς διανύει μία καλή σεζόν, ενώ ενδιαφέρον έχει το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς. Στον ΣΚΑΪ, το «Survivor» παραμένει σταθερά στη βάση περίπου. Έτσι, χθες, έκανε 12,2% στο σύνολο και 10,1% στο δυναμικό κοινό. Στον ALPHA, ο «Σασμός» κράτησε παρέα στο 13,3% στο σύνολο και στο 11,5% στο δυναμικό κοινό ενώ το «Προξενιό της Ιουλίας» κατέγραψε 12,4% στο σύνολο και 9,7% στους τηλεθεατές 18-54.

Η «Παραλία» της ΕΡΤ1 έκανε 6,1% στο σύνολο και στο δυναμικό κοινό, με τη σειρά να ολοκληρώνεται απόψε. Όσον αφορά στο «TV Queen»; Το ριάλιτι του OPEN περιορίστηκε στο 2% στο σύνολο και στο 3% στο δυναμικό κοινό.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή