Η Γη της Ελιάς spoiler: Ιουλία και Στάθης ετοιμάζουν γάμο

Η Γη της Ελιάς: Το τηλεοπτικό ζευγάρι, μετά τον ερχομό του γιου του, θέλει να παντρευτεί
Η Γη της Ελιάς spoiler: Ιουλία και Στάθης ετοιμάζουν γάμο
5'

Είναι η σταθερή βραδινή αξία του MEGA, καθώς σημειώνει υψηλά ποσοστά και καθηλώνει το κοινό. «Η Γη της Ελιάς» επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και ανατροπές στα επόμενα επεισόδια.

Ο Μάνος προσπαθεί να κόψει τις αμφεταμίνες και βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, ενώ η Μαρίνα τού δείχνει με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή της. Η Μαργαρίτα, που επίσης καταλαβαίνει τι συμβαίνει, είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει, αλλά εκείνος ντρέπεται να της μιλήσει για το πρόβλημά του. Στο μεταξύ, εντελώς ξαφνικά, εμφανίζεται η Αμαλία στο σπίτι της Ιουλίας στην Κηφισιά και ο Ισίδωρος δείχνει να μη χαίρεται πολύ με αυτήν την επίσκεψη. Ο Τζον αντιλαμβάνεται ότι η Φιλιώ έχει μεγαλύτερα προβλήματα απ’ ό,τι πίστευαν και αναλαμβάνει δράση προκειμένου να της δώσει δύναμη και αυτοπεποίθηση. Η Αννα καταλαβαίνει ότι ο Αποστόλης ήταν αυτός που «κάρφωσε» εκείνη και τον Πότη στον Κουράκο και γίνεται χαμός. Ενα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αστυνομία δηλώνει την ύπαρξη ενός πτώματος στο δάσος. Ο Κουράκος και η ομάδα του πηγαίνουν επιτόπου, αλλά δεν βρίσκουν το πτώμα, εντοπίζουν όμως ίχνη φόνου.

Οι έρευνες για την ανθρωποκτονία στο βουνό συνεχίζονται, με τον Κουράκο επικεφαλής της υπόθεσης. Η αποτοξίνωση του Μάνου είναι πιο δύσκολη απ’ όσο περίμενε και ζητάει βοήθεια από την Αφροδίτη. Η Ειρήνη αισθάνεται απογοήτευση από τη στάση του Παρασκευά και πιστεύει ότι θα τον χάσει, γεγονός που χαροποιεί ενδόμυχα τη Θεοδώρα. Μια συνάντηση του Γιώργη με την Αριάδνη στο καφενείο αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα χημεία μεταξύ τους, που ήταν τελείως άγνωστη μέχρι στιγμής. Ο Δημοσθένης και ο Βαγιάκος μιλούν για τις «δουλειές» τους στη μέση του πουθενά κι εκείνη την ώρα εμφανίζεται ο Πότης. Ο Μάνος εκμυστηρεύεται στη Μαργαρίτα το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει κι εκείνη πέφτει από τα σύννεφα… Η Μαρία, τρομοκρατημένη, μιλάει στον Ισίδωρο για το βιβλίο που εκδίδει και του αναφέρει ότι μέσα αποκαλύπτει ένα σωρό κουτσομπολιά για τη ζωή τους.

Ο Ισίδωρος εκνευρίζεται με το περιεχόμενο του βιβλίου της Μαρίας και ζητάει από την Αθηνά να παρέμβει και να εμποδίσει την κυκλοφορία του. Η Αθηνά απευθύνεται στον Λυκούργο, αλλά εκείνος την ενημερώνει πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα πια. Ο παππούς στήνει παγίδα στην Κούλα και της ζητάει δανεικά για μια αγορά, ενώ παράλληλα της κάνει πρόταση γάμου. Η Ειρήνη προτείνει στον Παρασκευά να συγκατοικήσουν μαζί με τους γονείς της και αυτός αποφασίζει να φύγει από την Αρεόπολη και να εξαφανιστεί. Ο Δημοσθένης δέχεται ένα μήνυμα από την Ξένια, που του ζητάει 500.000 ευρώ για να του δώσει το μωρό. Ο Στάθης επαναφέρει το θέμα του γάμου και αυτήν τη φορά η Ιουλία δεν είναι αρνητική.

Εντρομος ο Παρασκευάς, είναι αποφασισμένος να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει από τη Μάνη, αν τον υποχρεώσει ο Δημοσθένης να μείνει «σώγαμπρος» στο σπίτι του. Η Ιουλία και ο Στάθης ανακοινώνουν στον Ισίδωρο ότι τον Σεπτέμβριο θα κάνουν πολιτικό γάμο και ότι θα τους παντρέψει αυτός στο Δημαρχείο. Η Κούλα και η Αρετή ετοιμάζουν τα λεφτά που θα δώσουν στον παππού, μόνο που η Κούλα δεν μπορεί να φανταστεί τι την περιμένει, καθώς ο παππούς είναι αποφασισμένος να πάρει την εκδίκησή του. Ο Ισίδωρος επιστρέφει στην Αρεόπολη και αμέσως ζητάει από τη Μαρίνα και τον Μάνο εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν τον ειδοποίησαν για τη γέννα της Ιουλίας. Με αυτήν την αφορμή, μαθαίνει και για το χειρουργείο της Αγγελικής, αλλά από την πλευρά του ο Μάνος απαιτεί να μάθει τον αληθινό λόγο για τον οποίο ο Ισίδωρος πήγε αυτήν τη φορά στο Λονδίνο.

Ο Πότης και η Αννα μαθαίνουν για το βιβλίο και αναρωτιούνται τι μπορεί να έχει γράψει η Μαρία γι’ αυτούς, ενώ ο Κουράκος δεν είναι καθόλου χαρούμενος όταν πληροφορείται ότι υπάρχουν αναφορές και σε εκείνον. Ο Κωνσταντίνος αποφασίζει να προσλάβει μία γραμματέα για να τον βοηθάει. Ο Δημοσθένης πιέζει τον Παρασκευά να μείνει στο σπίτι τους. Εκείνος, προκειμένου να γλιτώσει τη συγκατοίκηση, παριστάνει ότι φεύγει από τη Μάνη και κρύβεται στο σπίτι του Λυκούργου. Η Κούλα προετοιμάζει την Αρετή για μία οντισιόν στην Αθήνα. Ο Δημοσθένης συνειδητοποιεί πως ένα πακέτο με ναρκωτικά δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και βάζει τον Βαγιάκο να το ψάξει. Η Αμαλία μαθαίνει ότι η Αθηνά θα παντρευτεί με τον Τζον και πηγαίνει για να της ευχηθεί, η Αθηνά όμως την αιφνιδιάζει λέγοντάς της πως δεν είναι ευπρόσδεκτη στον γάμο.

Η αντισυμβατική συγκατοίκηση του Λυκούργου με τον Παρασκευά ξεκινά με κάποια προβλήματα αλλά και με κωμικές στιγμές. Παράλληλα, η Ειρήνη ψάχνει τον Παρασκευά και είναι πολύ ταραγμένη που την παράτησε εν μια νυκτί. Μία κατάθεση ρίχνει φως στην υπόθεση της δολοφονίας στο βουνό και ο Κουράκος καλεί τον Δημοσθένη στο Αστυνομικό Τμήμα. Η Αριάδνη βυθίζεται όλο και περισσότερο στη στενοχώρια της, αφού της είναι αδύνατο να δεχθεί ότι δεν μπορεί να είναι μαζί με τον Χρήστο. Ο Λυκούργος μπαίνει στο ιατρείο τη στιγμή που η Αφροδίτη παίρνει αίμα από την Ισμήνη και ανησυχεί για την υγεία της κόρης του. Ο Κωνσταντίνος ψάχνει γραμματέα και καλεί στο γραφείο του μία υποψήφια κοπέλα ονόματι, Σοφία. Η Αμαλία ζητάει συνάντηση από την Αθηνά και οι δύο γυναίκες φροντίζουν να πάρουν τα μέτρα τους πριν ανοίξουν τα χαρτιά τους. Η Κούλα εξαπολύει έντονη επίθεση στη Χρυσούλα και αρνείται να την εξυπηρετήσει στο μαγαζί. Στη συνέχεια, η Χρυσούλα καταθέτει μήνυση και η Κούλα οδηγείται στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου συναντάει τον καρμικό της έρωτα...

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή