Ο Μάρκος Σεφερλής: «Δεν ήρθαν όλα όπως τα ήθελα, πόνεσα, πιέστηκα, αλλά ξανασηκώθηκα»

«Δεν με νοιάζει αν ακούσω κάποιο αρνητικό σχόλιο γιατί δεν κάνω κάτι κακό», ανέφερε ο Μάρκος Σεφερλής
Ο Μάρκος Σεφερλής: «Δεν ήρθαν όλα όπως τα ήθελα, πόνεσα, πιέστηκα, αλλά ξανασηκώθηκα»
2'

Ο Μάρκος Σεφερλής μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» για τη ζωή του, τα επαγγελματικά του αλλά και για τις δυσκολίες που βίωσε.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος αρχικά είπε: «Χαίρομαι που ζω στην Ελλάδα, που γεννήθηκα εδώ και δημιουργώ, και ο κόσμος έρχεται και απολαμβάνει αυτά που κάνω εδώ. Χαίρομαι για το ότι έρχονται και Έλληνες του εξωτερικού και με βλέπουν τα καλοκαίρια και τον χειμώνα στις παραστάσεις που κάνω. Έχω πάρει τόση αγάπη από τον κόσμο που δεν μου έλειψε το κάτι παραπάνω. Στην πρεμιέρα πάντα έχω άγχος, μέχρι να πάρω το πρώτο χειροκρότημα. Κάνω τον σταυρό μου πριν την παράσταση. Όταν ακούω το πρώτο γέλιο το πρώτο χειροκρότημα, μετά άσε με ώρες ατελείωτες να παίζω», είπε αρχικά ο Μάρκος Σεφερλής.

Αναφορικά με τα πρόσωπα που σατιρίζει, ο Μάρκος Σεφερλής ανέφερε: «Δεν με νοιάζει αν ακούσω κάποιο αρνητικό σχόλιο γιατί δεν κάνω κάτι κακό. Κάνω αναπαράσταση της πραγματικότητας, αυτό είναι και το θέατρο. Δεν επινοώ τις φιγούρες που ενσαρκώνω, τις βλέπω. Θα «ακούσουμε» Κασσελάκη, δεν θα δούμε. Δεν εξαρτώμαι από καμία κυβέρνηση τόσα χρόνια ή πολιτικούς. Κάνω αναφορές για όλους. Τον Κασσελάκη δεν θα τον κάνω, γιατί δεν έχω κάποιον λόγο να τον κάνω, τα έχει κάνει όλα μόνος του, δεν ξέρεις από πού να τον πιάσεις.

Κάνω και τον Καραγκιόζη που μού τον ζήτησαν και κάνω ένα πολύ συγκινητικό μονόλογο με το Κολλητήρι που εστιάζει στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση και στη σχέση του γονιού με το παιδί. Επέλεξα για πολλούς λόγους τον καραγκιόζη που είναι ένας λαϊκός ήρωας. Δεν κάνω κηρύγματα όπως κάποιοι άλλοι που κάνουν σάτιρα. Δεν βγαίνω να κάνω τον έξυπνο, δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω τίποτα, όλα είναι λόγια ψυχής. Με έχει αλλάξει ο ερχομός του γιου μου, με έχει κάνει να βλέπω διαφορετικά τον κόσμο».

Για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, ο Μάρκος Σεφερλής είπε: «Καταλάβαινα τι γινόταν γύρω μου, υπήρχαν στιγμές που πόνεσα, που έγινα πιο δυνατός και ξανασηκώθηκα. Τας πρώτα χρόνια του Δελφιναρίου τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα ήθελα, πιέστηκα και εγώ και η Έλενα, και ο γιος μας ο Χάρης. Ήταν βουνό όχι λόφος. Τα καταφέραμε όμως και το ανεβήκαμε. Είμαι καλλιτέχνης και όχι επιχειρηματικό μυαλό. Η Έλενα γνωρίζει πως αν μου μπει κάτι στο κεφάλι, δεν υπάρχει περίπτωση να μου αλλάξεις γνώμη. Δεν είμαι επιχειρηματίας, κάνω τον επιχειρηματία γιατί κανένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτό που έχω στο μυαλό μου».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή