Οι νέες σειρές που βασίζονται σε ξένα φορμάτ και θα καθηλώσουν

Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα χρονιά, ένα είναι το σίγουρο: η μυθοπλασία θα απασχολήσει.

Οι νέες σειρές που βασίζονται σε ξένα φορμάτ και θα καθηλώσουν
4'

Τα δυνατά χαρτιά των καναλιών για την ερχόμενη σεζόν έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται. Η μυθοπλασία θα είναι η βασική πρωταγωνίστρια στη βραδινή ζώνη, ενώ μία από τις τάσεις θα είναι η μεταφορά ξένων φορμάτ στην ελληνική πραγματικότητα. Τα στελέχη έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα από μεγάλες παραγωγές, αναθέτοντας τη διασκευή του σεναρίου και τη σκηνοθεσία σε μετρ του είδους.

Στον ΑΝΤ1, το κοινό θα παρακολουθήσει το περιβόητο «Grand Hotel». Κηφισιά 1925. Η ιστορία της εξαφάνισης μιας προσφυγοπούλας καμαριέρας από ένα πολυτελές ξενοδοχείο και η απρόσμενη άφιξη του αδερφού της που θα κάνει τα πάντα για να μάθει τι της έχει συμβεί, ένας απαγορευμένος έρωτας, ανομολόγητα πάθη και αναπάντεχα εγκλήματα, είναι ο βασικός άξονας της ιστορίας.

Σε σενάριο Δήμητρας Τσόλκα και σκηνοθεσία Γιάννη Βασιλειάδη, πρωταγωνιστούν οι Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τάσος Νούσιας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Καλλιόπη Χάσκα, Κόρα Καρβούνη, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιολάντα Καλογεροπούλου, Τζώρτζια Κουβαράκη. Το σίριαλ βασίζεται στο ισπανικό «Gran Hotel», που σάρωσε και έκανε τον γύρο του κόσμου.

Στο ίδιο κανάλι θα δούμε και τη μεταφορά της παραγωγή του BBC «DR. Foster», με τίτλο «Παιχνίδια εκδίκησης» και πρωταγωνιστές τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου και τον Νίκο Κουρή. Το σενάριο υπογράφει ο Γιάννης Σκαραγκάς και τη σκηνοθεσία ο Αλέκος Κυράνης, που θα απογειώσουν την υπόθεση με τη γραφή και τη ματιά τους.

Πρόκειται για ένα ερωτικό ψυχολογικό θρίλερ για μια γυναίκα που ενώ ζει μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή με τον σύζυγό της, ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την απατά με μια πολύ νεότερή της. Σύμφωνα με το story της ξένης σειράς, η γιατρός Φόστερ είναι μια ικανή και αξιοσέβαστη επαγγελματίας, άνθρωπος που την εμπιστεύονται όλοι και ταυτόχρονα είναι και μια αφοσιωμένη μητέρα και σύζυγος.

Η ζωή της όλη ανατρέπεται, όταν υποψιάζεται ότι ο άντρας της έχει εξωσυζυγική σχέση. Είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια. Πόσο μακριά θα φτάσει άραγε και πόσες άλλες προδοσίες θα βρει μπροστά της;

Η prime time του ALPHA, για την επόμενη χρονιά, θα είναι φουλ στη μυθοπλασία με σειρές για κάθε γούστο. Μία εξ αυτών θα φέρει τον τίτλο «Διάφανη Αγάπη» και θα βγει στον αέρα με λίγα επεισόδια.

Βασισμένη στο ιταλικό φορμάτ «La porta rossa» («Η κόκκινη πόρτα»), θα έχει μία εκλεκτή ομάδα πρωταγωνιστών. Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μιχάλης Σαράντης, Άννα Μάσχα, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Θεόβη Στύλλου, Νίκος Ψαρράς, Γιώργος Νούσης, θα απογειώσουν με τις ερμηνείες τους κάθε σκηνή αφού πρόκειται για εξαιρετικά ταλαντούχους και με θεατρικές περγαμηνές ηθοποιούς.

Κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ένας παρορμητικός αστυνομικός που δεν ακολουθεί τις διαδικασίες ούτε τις οδηγίες που του υπαγορεύουν οι ανώτεροί του. Καλείται να λύσει την πιο δύσκολη υπόθεση της καριέρας του αφού αφορά την ίδια τη δολοφονία του.

Στην πραγματικότητα, ο αστυνομικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης που έκανε μόνος του, αλλά αντί να περάσει την κόκκινη πόρτα που οδηγεί στη «μετά θάνατον ζωή», επέλεξε να μείνει στον επίγειο κόσμο και να γίνει... φάντασμα για να βρει τον δολοφόνο του. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει παράλληλα να σώσει την εν διαστάσει σύζυγό του που είναι δικαστικός και σύμφωνα με κάποια οράματα που έχει, θα δολοφονηθεί από τον ίδιο δράστη.

Η παραγωγή «Να με λες μαμά», που είναι βασισμένη στο ξένο πρότζεκτ «Mother», θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια και η ιστορία αφορά στην παιδική κακοποίηση και σε μία δασκάλα που αναγκάζεται να απαγάγει ένα παιδί για να το σώσει. Τα γυρίσματα της παραγωγής του ALPHA έχουν ξεκινήσει και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Μαρία Κίτσου, Ιβάν Σβιτάιλο, Φιλαρέτη Κομνηνού, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Δανάη Επιθυμιάδη και Ελένη Κοκκίδου. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αντώνης Αγγελόπουλος και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα απασχολήσει.

ALPHA χωρίς καθημερινή σειρά… δεν γίνεται! Η Δανάη Παππά, η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Γιάννης Τσορτέκης, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Θανάσης Κουρλαμπάς, η Καλλιρρόη Μυριαγκού, έρχονται με τον «Άγιο Έρωτα» που βασίζεται στη χιλιανή τηλενουβέλα με τίτλο «Perdona Nuestros Pecados». Κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ένας νεαρός ιερέας που ερωτεύεται παράφορα μία νεαρή κοπέλα παρόλο που γνωρίζει ότι πρόκειται για μία απαγορευμένη για τον ίδιο συνθήκη.

Η γυναίκα που του κλέβει την καρδιά είναι η κόρη του τοπικού άρχοντα και σίγουρα η σχέση αυτή αναμένεται να προκαλέσει σαρωτικές αλλαγές στη ζωή όλων. Τον παπά θα ενσαρκώσει ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ενώ την κοπέλα η λαμπερή Δανάη Παππά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή