Γιάννης Ζουγανέλης: «Δε μπορώ να πάω στο σπίτι μου που κάηκε, τυχερός που έζησα»

«Με αυτό που δεν συμβιβάζομαι είναι ότι ζούμε σε μία πανέμορφη χώρα που καταστρατηγείται. Η χώρα αρχίζει και γίνεται χώρος», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ζουγανέλης

Γιάννης Ζουγανέλης: «Δε μπορώ να πάω στο σπίτι μου που κάηκε, τυχερός που έζησα»
2'

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι ένας από τους δεκάδες άτυχους συμπολίτες μας που είδε την περιουσία του και τους κόπους του να γίνονται παρανάλωμα του πυρός από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης στο συγκεκριμένο σπίτι πέρναγε αρκετό χρόνο και μέσα σε αυτό είχε πολύτιμα αντικείμενα και έργα τα οποία πλέον δεν υπάρχουν.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Secret και αποκάλυψε ότι δεν μπορεί να πάει στο σπίτι του γιατί δε μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την καταστροφή και ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να το ξαναφτιάξει.

«Δεν μπορώ να πάω στο σπίτι. Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω. Τυχερός είμαι που έζησα, αλλά η ζωή δεν είναι μόνο το παρόν, είναι και το παρελθόν και οι μνήμες. Δεν πρόκειται να το ξαναφτιάξω, έκλεισε αυτός ο κύκλος. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που από το υστέρημά τους έκαναν πράγματα, εγώ το έκανα από το περίσσευμα. Κάηκαν, βέβαια, πράγματα που με αφορούν, παρτιτούρες εδώ και 50 χρόνια, που όλο έλεγα ότι θα ψηφιοποιήσω, ένα έργο του Φώτη Κόντογλου. Αυτό με έφερε σε απόγνωση, ότι δεν το είχα πάρει. Αλλά αυτό δεν το περίμενα» δήλωσε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Δεν έγινε τίποτα, ιδίοις εξόδοις ανοίγαμε τους δρόμους. Εκεί ζούσαμε για να μπορούμε να σκεφτόμαστε λίγο καλύτερα, να φύγει το δηλητήριο, που μόνο το περιβάλλον μπορεί να αποβάλει. Με αυτό που δεν συμβιβάζομαι είναι ότι ζούμε σε μία πανέμορφη χώρα που καταστρατηγείται. Η χώρα αρχίζει και γίνεται χώρος. Δεν συμβιβάζομαι με τη σχέση της Πολιτείας με τους πολίτες. Οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουμε πράγματα. Η Πολιτεία ό,τι θέλει το απαιτεί και με προσποιήσεις. Προσποίηση είναι τα επιδόματα, το ενδιαφέρον για την Υγεία. Πρέπει να απαιτήσουμε το μέλλον μας. Καίγεται το μέλλον. Είναι ντροπή. Κινδυνεύουμε. Οι πολίτες δεν πρέπει να αποποιούμαστε την ισχύ μας» συμπλήρωσε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή