Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Μας ζύγιζαν κάθε μέρα για να μην ανέβουμε 100 γραμμάρια»

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου μίλησε και για το πως διαχειρίστηκε τα κιλά σε δύο συνεχείς εγκυμοσύνες

Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Μας ζύγιζαν κάθε μέρα για να μην ανέβουμε 100 γραμμάρια»
2'

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου, σε συνέντευξη που έδωσε και κυκλοφόρησε με το Βήμα της Κυριακής, μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε ως αθλήτρια, αλλά και το πώς διαχειρίστηκε τα κιλά στις δύο εγκυμοσύνες της.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια είπε αρχικά: «Αφού γέννησα πέρασαν πολλά χρόνια που δεν έκανα γυμναστική γιατί δεν προλάβαινα. Επειδή ήμουνα μικρή και το σώμα μου επανήλθε πολύ γρήγορα, δεν το είχα καθόλου στο μυαλό μου. Πριν από επτά χρόνια, ξεκίνησα με συνέπεια το πιλάτες. Επιδιώκω να κάνω τρεις φορές την εβδομάδα. Το βάρος μου έχει μετατοπιστεί από το να «γυμνάζω το σώμα μου» στον «αισθάνομαι και ψυχολογικά καλά».

Με ενδιαφέρει βέβαια να κρατώ το σώμα μου σε κίνηση γιατί περνούν τα χρόνια. Θα κλείσω τώρα 45 και πιστεύω ότι αν δεν αφήσεις το σώμα σου και το συντηρείς με γυμναστική χωρίς υπερβολές, θα σε βγάλει ακόμα πιο μακριά χρονικά».

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου αναφορικά με το αν πολέμησε ποτέ το σώμα της, είπε:

«Το πέρασα ως αθλήτρια. Φαντάσου ως παιδί, όταν έκανα ρυθμική, επειδή ήμουνα μυώδης, χοντρή με ανέβαζαν, χοντρή με κατέβαζαν. Είναι περίεργα αυτά στις μικρές ηλικίες και με επηρέαζαν ψυχολογικά και διατροφικά. Το να μην τρως τίποτα μέσα στην ημέρα δεν είναι σωστό. Υπήρχε πολύ άγχος πάνω στην πίεση του αθλήματος και έπρεπε να διατηρούμε ένα συγκεκριμένο βάρος. Μας ζύγιζαν κάθε μέρα για να μην ανέβουμε 100 γραμμάρια».

Παράλληλα μίλησε και για το πως διαχειρίστηκε τα κιλά σε δύο συνεχείς εγκυμοσύνες: «Όταν πήρα 30 κιλά σε κάθε εγκυμοσύνη, είχα αφεθεί δεν το σκεφτόμουν καθόλου. Τα κιλά όμως χάθηκαν μόλις σε ένα δίμηνο. Η ψυχολογία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο βάρος.

Ως αθλήτρια, όσο είχα συνεχώς στο μυαλό μου τα κιλά και το τι θα φάω για να μην παχύνω, τόσο πιο δύσκολο μου ήταν να διατηρώ το βάρος και να τρώω χωρίς να τα αναλύω υπερβολικά. Όταν έκανα τα παιδιά, ο προβολέας τράφηκε έξω από μένα φωτίζοντας κάτι πιο σημαντικό. Αυτές οι σκέψεις έφυγαν και έτσι σταθεροποιήθηκαν και τα θέματα του βάρους».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή