Ντίνος Καρύδης: Την Τρίτη η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού

Η κηδεία του Ντίνου Καρύδη θα γίνει στην περιοχή του Ζωγράφου

Ντίνος Καρύδης: Την Τρίτη η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού
Αρχείου - In Time
2'

Το μεσημέρι της Τρίτης θα τελεστεί η κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού, Ντίνου Καρύδη, που «έφυγε» από τη ζωή χθες (Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου) σε ηλικία 85 χρονών.

Ειδικότερα, οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον Ντίνο Καρύδη στις 13:30, στο κοιμητήριο Ζωγράφου.

«Καληνύχτα για πάντα»: Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο του Ντίνου Καρύδη

Η είδηση του θανάτου του γνωστοποιήθηκε μέσα από ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αγαπημένε μου φίλε, καληνύχτα για πάντα! Ήσουν από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα και με έλεγες πάντα ανιψάκι σου από τότε που στα στούντιο της ΕΡΤ το 80 γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε κ μας ένωσε βαθιά οικογενειακή φιλία.. Το ταλέντο και το χιούμορ σου αστείρευτα! Η αγάπη για όλους εμάς μα κυρίως για την Τζούλια σου κ την Σμαράγδα σου υπέρμετρη.. Κι η Σμαράγδα αξία κόρη τέτοιων γονιών. Θα σε αγαπάμε πάντα και θα σε αποχαιρετήσουμε την Τρίτη 1.30 από το κοιμητήριο Ζωγράφου... Καλό ταξίδι λατρευτέ μας Ντινάκο και θερμά συλλυπητήρια στα 2 σου αγαπημένα πλάσματα..» γράφει στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποιος ήταν ο Ντίνος Καρύδης

Ο Ντίνος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και διέπρεψε στον χώρο της υποκριτικής, πρώτα ως αριστούχος φοιτητής της Δραματικής Σχολής Αθηνών και έπειτα ως επαγγελματίας ηθοποιός, όχι μόνον στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς σκηνοθέτες και συμμετείχε σε μια ποικιλία έργων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών, από κωμωδίες μέχρι δράματα. Ήταν πατέρας της γνωστής ηθοποιού Σμαράγδας Καρύδη και σύζυγος της επίσης ηθοποιού Τζούλιας Αργυροπούλου.

Συμμετοχή σε δημοφιλείς σειρές

Στην τηλεόραση είχε συμμετοχή από την εποχή της ΥΕΝΕΔ με την σειρά «Ο άγνωστος πόλεμος», ενώ εμφανίστηκε μεταξύ άλλων στα «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα», «Μπελάδες για δύο», «Λόγω τιμής», «Εραστής Δυτικών προαστίων», «Φίλα τον βάτραχό σου».

Δεκάδες μεταγλωττίσεις

Εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο, ο Ντίνος Καρύδης διακρίθηκε και ως ένας από τους κορυφαίους στον χώρο της μεταγλώττισης. Δάνεισε τη φωνή του σε πολλές δημοφιλείς σειρές μεταγλωττισμένες στα ελληνικά, όπως το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι», «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», «Σεβάχ ο Θαλασσινός» και «Το μυστήριο του χρυσού πιθήκου».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή