«Διάφανη αγάπη» και «Ταμπού»: Δύο ακόμη σειρές στη μάχη της prime time – Τι θα δούμε

Δύο νέες παραγωγές μυθοπλασίας έρχονται να προστεθούν στον τηλεοπτικό χάρτη  

«Διάφανη αγάπη» και «Ταμπού»: Δύο ακόμη σειρές στη μάχη της prime time – Τι θα δούμε
jl's
4'

Η μυθοπλασία θα συνεχίσει να απασχολεί το κοινό, για εβδομάδες ακόμη, με τις πρεμιέρες της. Οι σειρές, τη φετινή σεζόν, είναι πολλές κι έτσι θα βλέπουμε συνεχώς νέες αφίξεις στη βραδινή ζώνη.

Απόψε, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η νέα σειρά του ALPHA «Διάφανη αγάπη» έρχεται στις 21.00 με ένα καθηλωτικό επεισόδιο. Τμήμα ανθρωποκτονιών στον Πειραιά. Ο αστυνόμος Στέφανος Λεοντής λαμβάνει μια πληροφορία για το πού βρίσκεται το «Φάντασμα» ένας διαβόητος έμπορος ναρκωτικών που είναι υπεύθυνος για τη διάδοση του RedGhost, ενός νέου και πολύ επικίνδυνου ναρκωτικού που κοστίζει πολλές ζωές, συμπεριλαμβανομένης της εικοσάχρονης Αλεξάνδρας Λαμπρινού της οποίας ο θάνατος διερευνάται από την ομάδα δράσης.

Ο εισαγγελέας Αντώνης Πετράτος, γνωρίζοντας τις ανορθόδοξες μεθόδους του Στέφανου αρνείται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης του «Φαντάσματος». Παρά τις προειδοποιήσεις από τους συναδέλφους του και τον διευθυντή του τμήματος Νίκο Ραγκούση, αλλά και από τη σύζυγό του, Άννα Καραλή, ανακρίτρια και βοηθό εισαγγελέα, από την οποία είναι χωρισμένος αυτή τη στιγμή, ο Στέφανος αποφασίζει να προχωρήσει στη σύλληψη ούτως ή άλλως, παρακούοντας τις εντολές. Αλλά στην επιχείρηση o Στέφανος αιφνιδιάζεται από ένα τρίτο άτομο, που τον πυροβολεί τη στιγμή που ετοιμάζεται να συλλάβει το «Φάντασμα».

Σκοτώνεται επί τόπου, αλλά κάτι τον εμποδίζει να περάσει από την κόκκινη πόρτα, στην ζωή μετά τον θάνατο. Στο κατώφλι της πόρτας και ενώ έχει αγγίξει το πόμολο για να περάσει στον άλλο κόσμο, βλέπει ένα όραμα για το μέλλον στο οποίο η Άννα απειλείται από τον δολοφόνο την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο Στέφανος πρέπει να σταματήσει αυτό που θα συμβεί, αλλά πώς; Είναι νεκρός. Περιπλανώμενος στους δρόμους και παρακολουθώντας την οδύνη της γυναίκας του και των συναδέλφων του, πέφτει πάνω του η 17χρονη Φωτεινή. Αυτό το άγνωστο κορίτσι μπορεί να είναι η λύση στα προβλήματά του, χωρίς εκείνη να το γνωρίζει. Είναι η μόνη που τον βλέπει και τον ακούει.

Στο MEGA, όμως, προσγειώνεται και το πολυσυζητημένο «Ταμπού». Απόψε, στις 21.00, η σειρά μυστηρίου συστήνεται και υπόσχεται να καθηλώσει. Στο χειμωνιάτικο σκηνικό των Ιωαννίνων, στην παγωμένη λίμνη Παμβώτιδα, μια παρέα φοιτητών περνάει τον χρόνο της με γέλια και πειράγματα, όταν ο πάγος στην επιφάνεια της λίμνης σπάει και αποκαλύπτεται το μυστικό που κρατούσε: το πτώμα μίας γυναίκας που φορά στον λαιμό της ένα πολύ ιδιαίτερο κόσμημα γιαννιώτικης τέχνης! Οι φοιτητές τρομάζουν, αλλά πιο πολύ ανησυχούν εκείνοι που εμπλέκονται στο έγκλημα που συνδέεται με μια ιστορία οικογενειακού πόνου και απόγνωσης. Η αστυνόμος Ελένη (Μυρτώ Αλικάκη) αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση. Η πόλη είναι ανάστατη, αλλά συνεχίζει τον γρήγορο ρυθμό της ζωής της και η οικογένεια Καρτάλη ζει την καθημερινότητά της. Η βράβευση του καθηγητή Λουκιανού Καρτάλη από το πανεπιστήμιο γεμίζει με υπερηφάνεια τους δικούς του ανθρώπους, αλλά η τελετή δεν θα έχει την αναμενόμενη έκβαση, αφού ο καθηγητής, για ανεξήγητους λόγους, θα εξαφανιστεί.

Ο Εκτορας Καρτάλης (Ιάσονας Χρόνης), ο μικρότερος γιος της οικογένειας, δημοσιογράφος, ανακοινώνει στη γυναίκα του, τη Μελία (Νίκη Βακάλη), την απόφασή του να χωρίσουν, αφού είναι ερωτευμένος με την Πέρσα (Δώρα Μπηλιώνη), η οποία δουλεύει μαζί του στον ραδιοφωνικό σταθμό. Η Πέρσα, όμως, είναι αδελφή της Μάρθας (Κατερίνα Μισιχρόνη), συζύγου του Λουκιανού, και τα πράγματα περιπλέκονται. Τα δικά του προβλήματα αντιμετωπίζει και ο δεύτερος αδελφός, ο Γαβριήλ Καρτάλης (Θεοχάρης Ιωαννίδης), πιλότος, καθώς επιστρέφει στην πόλη, παντρεμένη πλέον, η Ελισάβετ (Χρύσα Μιχαλοπούλου), γυναίκα που ερωτεύτηκε κάποτε με πάθος. Μυστήριο αποτελεί για την κοινωνία των Ιωαννίνων η αδελφή της οικογένειας, η Αλεξάνδρα Καρτάλη (Εβίτα Αγαΐτση), η οποία μοιράζεται με τα αδέλφια της ένα μυστικό-ταμπού, από την εφηβεία της…

Αντιλήψεις και πεποιθήσεις συγκρούονται, μυστικά κινδυνεύουν να βγουν στο φως, συμφέροντα ξεπερνούν τους ηθικούς κανόνες και ένα ψηφιδωτό από προσωπικές και συλλογικές ιστορίες ξετυλίγεται στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων και όχι μόνο… Μια μεγάλη περιπέτεια ξεκινά! Η εξαφάνιση του Λουκιανού εξακολουθεί να κρατάει σε αγωνία τη σύζυγό του, τη Μάρθα, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια Καρτάλη. Στο μεταξύ, στις όχθες του Βοϊδομάτη, η Αστυνομία προσπαθεί να διαλευκάνει αν το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Κάποιοι από την παρέα των φοιτητών προσάγονται στο Αστυνομικό Τμήμα για να δώσουν κατάθεση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή